Aston Martinin espanjalaiskonkari Fernando Alonso sanoo eturivin paikan olleen mahdollinen, vaikka hänellä olikin selkeä syy heikolle aika-ajolleen lauantaina.

Kotikilpailun sankarille ladattiin suuret odotukset erinomaisen alkukauden ansiosta, mutta kotiyleisön edessä kaksinkertainen mestari ei ainakaan vielä lauantaina onnistunut toimittamaan karkkia faneilleen.

Alonso vaurioitti autonsa lattiaa heti aika-ajon alkuhetkillä hänen valuessaan kostealla radalla hietikon puolelle. Tämä teki autosta vaikeasti ajettavan ja espanjalainen oli silminnähden vaikeuksissa Aston Martininsa peräpään pidon kanssa. Siitä huolimatta Alonso uskoi paikkaan eturivissä, kunnes viimeisellä vedolla lipsahti leveäksi.

– Toinen sija oli maksimi lattiavauriosta huolimatta. Viimeisellä vedolla olin tulossa hyvin kymppimutkaan asti ja valuin kostealle osalle, sanoi Alonso aika-ajon jälkeen.

– Siksi olen optimistinen kisan kannalta, koska autossa vaikuttaa olevan runsaasti vauhtia.

Alonson ajovirhe tarkoitti sitä, että auto oli arvaamaton ajettava oikeastaan koko aika-ajon ja tuloksena oli vasta yhdeksäs sija. Tosin Pierre Gaslyn lähtöruuturangaistus nostaa espanjalaisen pykälällä ylöspäin.

– Q1 vaikutti kokonaiskuvaan virheeni ansiosta. Se maksoi paljon, koska sora tekee tuhoa auton pohjaan. En edes puristanut siinä kohtaa, mutta olen silti pettynyt omaan suoritukseeni, ruoski Alonso itseään.

Alonso koittaa jatkaa vahvaa alkukauden kisaputkeaan sunnuntaina Espanjan GP:ssä. Vanha kettu on jäänyt palkintopallijuhlista vain kertaalleen tällä kaudella kuudessa ensimmäisessä kilpailussa.

LUE MYÖS: F1-tähden kommentit antavat odottaa värikkäämpää kilpailua Espanjan GP:ssä – ”Se tuntui onnistuvan ihan hyvin”