Kuluvana viikonloppuna ajettava Espanjan GP ei ole kulttimaineessa ainakaan viihdyttävien osakilpailuiden vuoksi.

Kisatapahtumat ovat jääneet takavuosina laihoiksi ja radalla ollaan nähty todella vähän ohituksia. Täksi kaudeksi radan temmon pilaava puuduttava viimeinen shikaani on poistettu ja rataprofiilin osalta ollaan siirrytty vanhaan tuttuun viimeisten mutkien osalta.

Kaudeksi 2007 tehty hidas shikaani tehtiin turvallisuussyistä autojen nopeuksien kasvaessa sekä ennen kaikkea tavoitteena oli helpottaa ohituksia Barcelonan radan pääsuoralle. Muutokset eivät kuitenkaan ole olleet toivottuja ja tänä vuonna kaasutellaan jälleen vuoden 2006 tapaan lähes kaasu pohjassa viimeiset mutkat.

Red Bull -tähti Max Verstappen teki omia testejään perjantain vapaissa harjoituksissa rataprofiilista. Hollantilainen kertoi kokeilleensa muutaman kerran seurata edellä ajavaa autoa vauhdikkaissa mutkissa. Uuden sukupolven F1-autojen oli tarkoitus pystyä juurikin tätä tekemään ohituksien helpottamiseksi ja Verstappenin kommentit valavat faneille uskoa, että sunnuntaina nähtäisiin jopa ratatapahtumia puuduttavassa Espanjan GP:ssä.

– Yritin seurata muutamia autoja ja se tuntui onnistuvan itse asiassa ihan hyvin. Olen positiivisesti yllättynyt ohitusmahdollisuuksista, kommentoi Verstappen nykysukupolvelle uutta profiilia.

Kuljettajat olivat yleisesti ottaenkin tyytyväisiä, että radalla ollaan palattu vanhaan. Mercedes-kaksikko George Russell sekä Lewis Hamilton fiilistelivät radan vauhdikasta loppuosaa.

– Mielestäni tätä uutta versiota oli erittäin hauska ajaa. Sanoisin, että mentiin yhdestä kalenterin karmeimmista mutkista yhteen parhaista sen osalta, joten se oli erittäin nautinnollista, sanoi Russell.

Myös Hamilton nautti vauhdista ja britti lienee itse asiassa Fernando Alonson ohella lähestulkoon ainoa kuljettaja, joka on takavuosina päässyt maistamaan F1-autolla vanhaa profiilia.

– Se on mahtava ja todella nopea. Suosin ehdottomasti tätä versiota shikaanin sijaan, sillä se on runsaasti hauskempi, fiilisteli seitsenkertainen mestari.

LUE MYÖS: F1-tulokas kurvasi itselleen lisäaikaa: ”Tätä minä haluan nähdä”