Sunnuntaisessa Kanadan GP:ssä monet saattoivat hieroa silmiään nähdessään syyn McLaren-kuljettaja Lando Norrisin rangaistukselle.

Brittikuljettajalle langetettiin viiden sekunnin aikarangaistus ”epäurheilijamaisesta käytöksestä”. Kyseessä ei kuitenkaan ollut esimerkiksi kyse siitä, että kilpailijaa olisi mollattu tai vedetty kansainväliset käsimerkit pystyssä ohi.

Kierroksella 12 Mercedeksen George Russell paiskasi kilpurinsa kaiteisiin ja radalle jääneet romut toivat turva-auton vetämään joukkoa. Tässä kohtaa McLaren-kaksikko Norrisilla sekä Oscar Piastrilla oli varikkopysähdys tekemättä ja oranssit autot valmistautuivat varikkokäyntiin ollessaan peräkkäin radalla.

Norris kenties ajatteli pelaavansa itselleen aikaa, jotta ei joudu jonottamaan vuoroaan tallikaverinsa perässä varikolla. Britti nosteli sen verran, että Piastri ehti tehdä oman stoppinsa ja näin ollen Norris pääsi kurvaamaan tyhjään ruutuun. Samalla kuitenkin McLarenin takana olevat kuljettajat kärsivät hidastelusta ja tuomaristo katsoi toimintatavan olleen sääntöjenvastaista.

Rangaistus ei mennyt Norrisin jakeluun. McLaren-kuljettajan mukaan muut ovat tehneet aiemmin monesti samaa ilman sanktioita.

– Se ei mene jakeluuni. Olin kolme- tai neljä sekuntia perässä omaa delta-aikaani, kuten kaikki muutkin välillä ovat. Varikkokäynti tuli (taktiikan kannalta) liian aikaisin, enkä suunnitellut pysähtyväni, kunnes minut pyydettiinkin juuri ennen varikon sisääntuloa sisään, kertoi Norris kilpailun jälkeen.

– Olen yllättynyt, koska aina vastaavissa tilanteissa kiihdytellään ja jarrutellaan, jotta renkaissa pysyvät lämmöt. En ollut kuitenkaan kymmentä sekuntia delta-aikaani perässä, joten jos rangaistus tuli siitä, niin kaikille pitäisi jakaa sakkoa viimeisen kolmen tai neljän vuoden ajalta, jakoi britti näkemyksensä.

Norris ylitti maaliviivan yhdeksäntenä, mutta aikarangaistus pudotti veikeän brittikuljettajan ulos pisteiltä aina sijalle 13 saakka.