Alfa Romeon Valtteri Bottas varoittaa Red Bullin Sergio Pereziä malttamaan liikaa henkseleiden paukuttelua tallikaveriaan vastaan tämän kauden mestaruustaistossa.

Suomalainen puhuu syvällä kokemuksen rintaäänellä, sillä Bottas ajoi monta kautta mestaruudesta Lewis Hamiltonia vastaan Mercedeksellä. Bottas ei onnistunut kertaakaan brittiä pätkimään, vaikka pari kertaa suomalainen vahvan alun kaudelle onnistuikin saavuttamaan.

Perez on vastaavanlaisessa tilanteessa Red Bullilla yrittäessään syrjäyttää energiajuomatallin kultapoikaa valtaistuimelta. MM-taisto on viidenteen kilpailuun lähdettäessä auki ja sunnuntaina Perezillä on loistava mahdollisuus napata pistetaulukon kärkipaikka itselleen. Meksikolainen lähtee paalulta ja Max Verstappen vasta yhdeksännestä ruudusta.

– Voin mukautua häneen siltä osin, kuinka hän yrittää löytää joka vuosi uutta ja pätkiä tiimikaverinsa. Hänellä on ollut ihan hyvä kausi tähän mennessä ja aika näyttää, mutta se ei tule olemaan helppoa, sanoo Bottas Speedcafelle.

Perez on vakuutellut medialle, että hänellä on tallin täysi tuki takanaan taistellakseen mestaruudesta. Juuri tämä on se aspekti, joka on Bottaksen mielestä kaikkein tärkein asia.

– Sinun täytyy saada kaikki mukaan, jotta saat heidät uskomaan sinun pystyvän voittamaan. Uskon hänen työstävän jokaista osa-aluetta ja loppupeleissä kyse on mometumista. Hyvät tulokset seuraavat toisiaan, kun koko tiimi on takanasi ja se buustaa kaikkea, jatkaa kokenut suomalainen.

Bottas jatkaa sanomalla, että jossain vaiheessa kautta tiimi tulee tekemään kuitenkin kivuliaan ratkaisun toisen kuljettajan kantilta, joka on nähty monesti myös suomalaisen uralla Hamiltonia vastaan.

– Hän saa tukea tiimiltään tiettyyn pisteeseen asti. Kyse on siitä, millä tavalla eri tiimit toimivat ja mitä he päättävät sitten, kun piste-ero kasvaa, jutteli Bottas.

Sunnuntaiseen Miamin osakilpailuun Perez lähtee kuuden pisteen takamatkalta tallikaveriinsa nähden. Miamin GP starttaa kello 22:30 Suomen aikaa.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas perkasi Alfa Romeon alkukautta – tässä on tiimin suurin heikkous