Alfa Romeolla kaasutteleva Valtteri Bottas kertoo heidän kilpurinsa heikkouksista ja tiimin haasteista sekä tulevista päivityspaketeista.

Sveitsiläistallin alkukausi on ollut odotettua vaikeampi ja Alfa Romeolla on neljän kilpailun jälkeen vaivaiset kuusi pistettä kasassa. Viime kaudella he eivät meinanneet ymmärtää kilpurinsa toimintaa ja eteen tuli jatkuvasti uusia ongelmia päivityksiä tehdessä. Tällä kaudella auto on suomalaisen mukaan hyvin balanssissa, mutta yksinkertaisesti suorituskyky ei ole toivotulla tasolla.

C43-auto on vakaa ajettava, mutta laitteesta puuttuu yleisesti ottaen downforcea, joka ei ole moottoriurheilun kuninkuusluokassa hyvä asia. Auton teho- ja hyötysuhde ei ole balanssissa ja se tarkoittaa sitä, että Alfa Romeon suurimmaksi heikkoudeksi on muodostunut heikko suoravauhti.

– Ajettavuus on parantunut viime vuodesta, mutta siitä puuttuu puhdasta vauhtia. Se on parempi kuin viime kaudella, mutta muut ovat ottaneet isompia askeleita eteenpäin, kertoo Bottas Autosportille.

– Suoravauhti ei ole ollut oikein vahvin osa-alueemme. Löysimme Bakussa ihan hyvän ratkaisun siipien avulla, mutta se tarkoitti kompromissia mutkissa.

– Auton tehokkuutta täytyisi parantaa, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, jatkaa suomalainen.

C43-kilpuri ei ole kulkenut alkukaudesta.
Kuva: Getty Images

Toivo kuitenkin pilkistelee tunnelin päässä, sillä sveitsiläistiimi on tuomassa Imolassa ajettavaan Emilia-Romagnan osakilpailuun kauden ensimmäistä isompaa päivityspakettia, joka toivottavasti tuo Bottaksen ja Zhou Guanyun jälleen totisesti taistoon pistesijoista.

Alfa Romeon ratatoimintojen johtajan Xevi Pujolarin mukaan tavoitteena on juurikin tuoda ”yleistä suorituskykyä” uudella paketilla, eikä panosteta vain tiettyyn osa-alueeseen. Bottas sanookin, että tulevan päivityspaketin toiminta antanee suunnan koko loppukaudelle, joten heidän osaltaan eletään jo tässä vaiheessa vuotta melko ratkaisevia hetkiä.

– Toivon kohtalaista askelta eteenpäin Imolassa ja se tulee indikoimaan sen, onko meillä mahdollista saavuttaa kaudelle asetetut tavoitteet. Siinä paketissa on vähän kaikenlaista, jatkaa suomalainen.

– En voi mennä yksityiskohtiin, mutta muutamia erilaisia juttuja, joilla koitetaan raapia yleisesti lisää suorituskykyä irti downforcen osalta, eikä sen pitäisi vaikuttaa balanssiin.

– Tulemme petraamaan, mutta tuskin olemme ainoa tiimi, joka suunnittelee näihin kisoihin päivityksiä. Tottakai toivomme, että nämä ovat parempia kuin muiden, jutteli suomalainen.

Alfa Romeolla ja muilla on mahdollisuus jälleen tulevana viikonloppuna mahdollisuus napata täytettä pistepussukoihin, kun vuorossa on Miamin GP. Avausharjoitus käynnistyy perjantai-iltana Suomen aikaa kello 21:00. Koko viikonlopun aikataulun näet tästä.