Sunnuntainen Australian GP oli vaatimattomasti kuvailtuna värikäs. Etenkin loppuhetkien uusintastartissa nähtiin useita kolareita, joissa suurimmiksi kärsijöiksi joutui Alpine-kaksikko.

Esteban Oconin ja Pierre Gaslyn osuma johti ranskalaistallin molempien autojen keskeytykseen ja kaksikko joutui selvittelemään kolaria vielä tuomaristolle kilpailun jälkeen.

Normaalisti tällaiset tilanteet eivät aiheuta suurempia sydämentykytyksiä, mutta Gaslyn tilanteessa ainakaan rangaistuspisteisiin ei ole enää varaa, sillä rangaistustili alkaa olla pikkuhiljaa täynnä. Tuomaristo oli tutkinut Alpine-kaksikon tilanteesta nimenomaan Gaslyn ajamista ja he vaativat selvitystä tapahtumista.

Ranskalainen valui ensimmäisessä mutkassa nurmikon puolelle ja palasi sieltä nopeasti radalle kohti ajolinjaa, joka johti hurjiin väistämistilanteisiin. Ocon ei kuitenkaan mahtanut osumalle mitään ja niinpä molemmat Alpinet rysähtivät kaiteiden puolelle. Tuomaristo tuumasi Gaslyn ajamisen olleen kenties vaarallista ja sääntökirjan vastaista, mutta lopulta viisi tuntia palaverin jälkeen he päättivät olla rankaisematta Gaslya.

Tämä säästää ranskalaisen kilpailukiellolta, sillä Gasly on ehtinyt kerätä 10 rangaistuspistettä kalenterivuoden aikana. Maksimi on 12 pistettä, jonka jälkeen napsahtaa kilpailukieltoa. Gaslyn pistepussukat rangaistuspisteiden osalta alkavat kevenemään vasta Imolan osakilpailun jälkeen toukokuun loppupuolella, joten Alpine-kuljettajalla ei ole varaa hölmöilyyn jatkossakaan.

Tuomaristo näki tapahtumat eri videokuviin ja dataan nojaten kisatilanteena.

LUE MYÖS: Ferrari-kuljettajalta rajua tekstiä tuomaristolle: ”Häpeällisin tilanne koko lajin historiassa”