Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi torstaina, että se etsii enintään kahta uutta tallia F1-sarjaan.

FIA:n presidentti Mohammed Ben Sulayem kommentoi twitter-tilillään muutama viikko sitten halustaan laajentaa moottoriurheilun kuninkuusluokkaa muillekkin talleille. Tämä sai F1-sarjan sekä muut tallit lähes sotajalalle Ben Sulayemia vastaan. Sarjaa itse ei oltu kuultu tilanteesta.

Puheet ovat muuttuneet teoiksi, sillä FIA avasi virallisesti hakemusprosessin F1-sarjaan liittymistä varten jo kaudelle 2025. Michael Andretti sekä Cadillac ovat johtavia ehdokkaita liittymään ”gridille”.

Tiedotteessaan FIA ilmoitti aloittavansa tarkan tutkinnan jokaiseen hakemukseen. Tavoitteena on löytää kandidaatteja, jotka osoittavat erityisesti kestävää suunnitelmaa, joka pitäisi tulokkaan sarjassa pysyvästi. Autoliitto keskittyy erityisesti hakijoiden finanssisuunnitelmaan sekä tekniseen osaamiseen.

F1-sarja ei ole toistaiseksi vastannut FIA:n päätökseen.