Red Bullin Max Verstappen kruunattin Formula 1 -sarjan maailmanmestariksi Japanin GP:ssä sunnuntaina, vaikka näin ei olisi pitänyt tapahtua. Verstappen voitti kilpailun Charles Leclercin jäädessä kolmanneksi.

Normaalitilanteessa Verstappen olisi tällä tuloksella voittanut mestaruuden ansaitusti, mutta Japanissa ajettiin sateen takia vain 28 kierrosta. Tällöin pisteitä pitäisi jakaa F1:n sääntöjen mukaan vain puolitetusti. Puolitetuilla pisteillä Verstappenin ei olisi pitänyt saada riittävästi pisteitä mestaruuden voittamiseksi.

F1-sarja kuitenkin julisti Verstappenin mestariksi lähetyksessä ja hollantilainen istutettiin kilpailun jälkeen mestarin tuoliin.

Verstappen ihmetteli itsekin kilpailun jälkeen tilannetta. F1-toimittaja Chris Medland selvensi sääntöä Twitterissä, minkä mukaan Verstappenin ei pitäisi saada kilpailusta täysiä pisteitä.