Torstaina ilmennyt kopiointikohu F1-varikolla saatiin päätökseen nopeasti. F1-kansa joutui jälleen ihmettelemään Lawrence Strollin omistaman Aston Martinin tuoretta kilpuria Barcelonan radalla.

Kaksi vuotta sitten Racing Pointina tunnettu talli todettiin syylliseksi Mercedeksen vuoden 2019 auton kopioinnista. ”Pinkiksi Mercedekseksi” tituleerattu kilpuri oli lopulta MM-pisteissä neljäs.

”Vihreän Red Bullin” nimen eilen saanut Aston Martin ilmestyi kauden kuudenteen osakilpailuun lähes täysin samannäköisenä, mitä energiajuomatalli. Sivuponttooneista jäähdytysaukkoihin, auto oli identtinen RB22:n kanssa.

Kohuun on kuitenkin saatu nopea päätös. FIA:n mukaan Aston Martin on pystynyt tarjoamaan autoliitolle todisteita, joiden mukaan kyseistä mallia on käytetty Aston Martinin tuulitunnelissa jo marraskuussa. Suoraa kopioimista, joka on nykyään kielletty, ei siis ilmeisesti olla harrastettu Red Bullin konseptista.

Lisää kysymysmerkkejä herättää kuitenkin Aston Martinin uusi tekninen johtaja Dan Fallows. Epäily oli se, että Red Bullin entinen aerodynamiikkajohtaja olisi tuonut suunnitelmansa Red Bullilta brittitalliin. Marraskuun testit murentavat tämän teorian, sillä Fallows liittyi organisaatioon vasta huhtikuussa.

Red Bull vastasi Aston Martinin temppuun hulvattomasti. Espanjan ensimmäisissä harjoituksissa koko Red Bullin varikkomuuri nautti poikkeuksellisesti virvokkeita vihreästä Red Bull -tölkistä, viitaten Aston Martinin uuteen ”vihreään Red Bulliin”.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen täältä.