Ferrarin vastustus F1-sarjan kulukattoa kohtaan on noussut jo uusiin sfääreihin. Sarjan kärkitallit ovat olleet viime viikkoina todella äänekkäitä siitä, miten tallit saattavat joutua jopa jättämään kilpailuita välistä pysyäkseen kauden sallimassa 140 miljoonan dollarin budjetissa.

Monacon lauantaisessa lehdistötilaisuudessa Ferrarin tallipäällikkö Mattia Binotto ilmoitti, että tallilla ei ole mitään mahdollisuutta ajaa kautta läpi nykyisen kulukaton puitteissa.

Sääntöjen mukaan talleilla on mahdollisuus ylittää kulukatto viiden prosentin verran. Siltikin luvassa on vähintään julkinen varoitus tai pahimmassa tapauksessa MM-pisteiden menetääminen. Jos viisi prosenttia ylitetään, hylätään talli koko kaudesta.

– Tällä hetkellä meillä ei ole mitään mahdollisuutta pysyä kulukaton alla, joten tulemme ylittämään sen varmasti, Binotto kommentoi Motorsport.comille.

– Säännöissä lukee, että meillä on viisi prosenttia pelivaraa. Jos emme ylitä sitä, niin kyseessä olisi vain pieni rike. En sitten tiedä, miten rangaistus siitä muodostuisi.

– En tiedä miten me ja moni muu talli tulee selviämään tästä kaudesta. En tiedä auttaisivatko edes irtisanomiset, sillä se ei tuntuisi oikealle. Minusta sarjan tulisi miettiä, onko kulukatto tarpeellinen, jos kärkitallit joutuvat ylittämään sen jatkuvasti, Binotto päätti.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseurilla oli tyly kuitti italialaiselle lehdistötilaisuudessa. Ranskalaisen mukaan kehitys tulee lopettaa samalla tavalla pieneten tallien kanssa, jos varat eivät riitä.