F1-sarjaan muutama vuosi sitten tuotu budjettikatto on aiheuttanut paljon porua erityisesti kärkitallien riveissä. Red Bull, Ferrari sekä Mercedes ovat jatkuvasti kommentoineet, miten talleilla ei ole varaa pyörittää toimintaansa nykyisellä summalla.

Kaudella 2022 budjettikatto on 140 miljoonaa dollaria. Määrä laski viidellä miljoonalla viime kaudesta.

Lauantain lehdistötilaisuudessa kuultiin peräti 30 minuuttia kestävää valitusta tilanteesta. Red Bullin tallipomo Christian Horner, Ferrarin Mattia Binotto sekä Mercedeksen Adrew Shovlin keskustelivat asiasta, ennen kuin Alfa Romeon Frederic Vasseur sanoi painavan sanansa.

– Jos te vain laitatte tuulitunnelinne säppiin, ettekä yritä tuoda uusia kehityksiä joka kilpailuun, niin rahat riittävät. Me kaikki voimme tehdä sen, Vasseur täräytti F1-toimittaja Andrew Bensonin mukaan.

Jos tallit ylittävät budjettikaton kauden aikana, hylätään valmistaja molemmista MM-taistoista.