Monacon GP:n paalupaikan ajanut Ferrarin Charles Leclerc myönsi aika-ajojen jälkeen, että jättikatastrofi ei ollut hänen osaltaan kaukana.

Kaudella 2021 Leclercin aika-ajo päättyi myös paaluun, mutta Ferrari-kuski täräytti autonsa silloin seinään toisella vedollaan. Vaihdelaatikko vioittui kolarista niin pahoin, ettei Leclerc päässyt starttaamaan kisaan. Vastaavanlainen katastrofi ei ollut Leclercin mukaan kaukana tälläkään kertaa.

– Auton peräpää liukui paljon. Auto lähti lapasesta melkein jokaisessa mutkassa, Leclerc sanoi F1:n haastattelussa.

Myös muilla kuljettajilla oli ongelmia pidon kanssa. Aika-ajon lopussa nähtiin ketjukolari, kun Red Bullin Sergio Perez pyöräytti autonsa poikittain radalle. Ferrarin Carlos Sainz törmäsi Red Bull -kuskiin, mikä aiheutti tulpan lopuille kuljettajille. Käytännössä samalla hetkellä Alpinen Fernando Alonso lipsautti autonsa seinään ykkössektorin lopussa.

Leclercin paaluaika oli lopulta ylivoimainen. Monacolaiskuski oli kotiradallaan yli kaksi kymmenystä toiseksi tullutta Sainzia nopeampi. Perezin ja Sainzin kolarointi katkaisi Leclerciltä vielä hurjemman kierroksen.

– Ensimmäinen kierros oli todella hyvä, mutta toinen kierros oli ehkä paras kierros, jonka olen ikinä ajanut aika-ajoissa. Harmi, että en saanut ajaa sitä loppuun asti.