Ferrari-kuljettaja Carlos Sainzin kaksivuotinen jatkosopimus julkistettiin torstaina Imolassa. Uuden sopimuksen myötä espanjalainen kurvailee Maranellon jättiläisten leivissä ainakin kauden 2024 loppuun saakka.

Sainz kertoi seuranneensa menneen viikon aikana huvittuneena medioissa julkaistuja raportteja siitä, että hänen ja Ferrari-tallin väliset sopimusneuvottelut olisivat jäissä. Tallipäällikkö Mattia Binotto kertoi jo maaliskuun loppupuolella medialle, että he ovat ”erittäin lähellä” Sainzin jatkosopimuksen kanssa.

Tästä huolimatta useat sivustot julkaisivat kaksi päivää aiemmin uutisia, että osapuolet olisivat neuvottelupöydässä napit vastakkain. Sainz kertoi RaceFansille torstaina Imolassa saaneensa maukkaat naurut lukiessaan tällaisia julkaisuja.

– Voitte vain kuvitella kuinka paljon naureskelin niille kotona, sillä meillä oli kaikki jo aikalailla valmiina. Odotimme vain Imolaan, että voimme julkistaa sen, sanoo Sainz.

Sainz vahvisti tallipomo Binotton aiemmat puheet sanomalla, että uuden sopimuksen sorvaaminen oli erittäin helppoa ja suoraviivaista. Ferrari-kuljettajan ensimmäinen kausi punaisissa oli vakuuttavaa tekemistä, kun hän onnistui viime kaudella päihittämään heti tallikaverinsa Charles Leclercin ja saavutti kuljettajien MM-sarjassa viidennen tilan heikolla Ferrari-autollaan.

Vääräksi osoittaunuteissa julkaisuissa puhuttiin, että osapuolet vääntäisivät sopimuksen pituudesta. Tässä kohtaa oli jotain perää, sillä Sainz paljasti itse, että suora kahden vuoden jatko oli suurin asia, jonka hän uudelta pahviltaan halusi.

– Se ei ole salaisuus, enkä puhu vain omasta puolestani, että kuljettajan on paljon helpompi keskittyä itse ajamiseen, kun tulevaisuus on turvattu, kertoi espanjalainen.

Carlos Sainzin alkukausi on ollut pienoinen pettymys, sillä hän on jäänyt MM-sarjaa johtavasta tallikaveristaan kolmen kilpailun jälkeen jo 38 pisteen päähän.