Albert Parkin F1-radalle tehtiin tälle kaudelle runsaat muutokset ja profiilista on tehty nopeampi. Baana on myös leveämpi ja se on pinnoitettu kokonaan uudelleen.

Kuljettajat saivat ensimaistiaisensa uudesta rataprofiilista perjantain vapaissa harjoituksissa ja lähtökohtaisesti suurin osa oli mielissään nopeammasta sekä leveämmästä versiosta.

Hallitseva maailmanmestari Max Verstappen sanoi olevansa mielissään pidon määrästä ja siitä, että aiemmilta vuosilta tuttuja monttuja on saatu tasoitettua.

– Se on erinomainen. Pito on melko hyvä ja töyssyjä on saatu paranneltua. Mielestäni rataa on saatu paremmaksi, koska pystyt hyökkäämään mutkiin paljon kovempaa ja sulavammin. He tekivät hyvää työtä sen kanssa, kehaisi Red Bull -tähti Motorsport.com –sivuston mukaan.

McLaren-kuljettaja Landon Norris on samoilla linjoilla hollantilaisen kanssa. Muutokset ovat tärähtäneet napakymppiin.

– Se on nopea, se on jännittävä. Helppoa tehdä virheitä ja etenkin näillä autoilla vielä aiempaa herkemmin. Todella haastavaa saada hyvä kierros aikaiseksi, fiilisteli Norris Albert Parkin haastavuutta.

AlphaTaurin Pierre Gasly oli myös mielissään juuri uuden profiilin tarjoaman haasteellisuuden takia. Rata on edelleen paikoitellen todella kapea ja ajovirheen sattuessa kuljettaja joutuu nopeasti nurmikolle tai hiekalle, joka maksaa runsaasti aikaa.

– Mitä nopeampaa menet, sitä vähemmän jää varaa virheisiin. Pakko sanoa sen olevan jotain sellaista, josta pidän. Se on erittäin jännittävää, sanoi ranskalainen.

Siinä missä kuljettajat ovat itse rataan ja sen jouhevuuteen tyytyväisiä, pysyvät gladiaattorit vielä skeptisinä kilpailullisuuden suhteen. Albert Parkissa ei olla takavuosina ohitusmäärillä juhlittu ja muutoksilla on haettu myös apuja tähän ongelmaan. Gasly ei vielä tässä vaiheessa lähde lupaamaan liikoja, vaan malttaa odottaa sunnuntain kilpailuun.

– En tiedä kuinka paljon parempi se tulee olemaan, joten meidän täytyy odottaa ja nähdä sitten. Ei se ainakaan huonommaksi mene. Ei sadan prosentin varmuudella nähdä ainakaan samanlaista kilpailua kuin Saudi-Arabiassa, mutta toivottavasti olen väärässä, veisteli Gasly.

Kotiyleisön sankari Ricciardo ei myöskään lähtenyt ennen kilpailua jossittelemaan.

– Kysy tätä minulta sunnuntai-iltana. Uskon sen olevan parempi, mutta onko se kymmenen kertaa parempi? Ehkä ei, mutta todennäköisesti jollain tasolla ainakin, pohti McLaren-kuljettaja.