Legendaarisen italialaistalli Ferrarin niskaan on lyöty suuret menestyspaineet kaudelle 2022. Talli jahtaa edelleen ensimmäistä mestaruuttaan sitten Kimi Räikkösen juhlavuoden kaudella 2007.

Uusien sääntömuutosten astuessa voimaan, on italialaistalli huokunut itseluottamusta. Talli on kyntänyt kaksi viimeistä kautta kaukana kärjestä, mutta Maranellossa uskotaan, että siihen on tulossa muutos.

Italialaistoimittaja Leo Turrini raportoi kuitenkin, että tallin tehtaalla ollaan huolissaan. Ferrarin moottorin uskotaan olevan yksi sarjan parhaista, mutta sääntömuutosten tuoma aerodynaamiset muutokset herättävät Maranellossa kysymysmerkkejä.

– Minun lähteideni mukaan Ferrari on satavarma siitä, että heidän moottorinsa on sarjan huippua, vaikka muutos biopolttoaineeseen tapahtuukin, Turrini kommentoi Quatidiano-julkaisussa.

– Mutta huoli herää aerodynamiikan kanssa. He ovat käyttäneet paljon innovaatiota ratkaistakseen tiettyjä asioita. Joten odotuksia täytyy lähestyä maltilla. Jos Ferrari on puoli sekuntia Mercedestä tai Red Bullia perässä kauden avauksessa, on mestaruushaaveet haudattava.

Ferrari palasi viime kaudella kolmen parhaan tallin joukkoon pudottaen McLarenin neljänneksi.