Alfa Romeo ilmoitti tiistaina, että sveitsiläistalli sekä italialaiskuljettaja Antonio Giovinazzi eivät jatka yhteistyötään enää ensi kaudella.

Edelliset kolme kautta Alfalla ajanut Giovinazzi nappasi näiden vuosien aikana yhteensä 19 pistettä. Kautta on tietysti jäljellä vielä kolme osakilpailua.

Alfa päätti Ferrarin kanssa sopimuspykälänsä, jonka mukaan italialaistalli sai valita Alfa Romeon toisen kuljettajan joka kaudelle. Ferrarin kuljettajaperheeseen kuuluva Giovinazzi oli luonnollisesti italialaisena mustan orin valinta. Nyt kuitenkin Frederic Vasseurilla sekä kumppaneilla on vapaa valinta kuljettajiinsa.

Osapuolten välit näyttivät myös rakoilevan erityisesti kauden toisella puoliskolla. Giovinazzi kritisoi tallinsa strategisia päätöksiä julkisesti. Raja ylitettiin Meksikossa, kun italialainen vihjaili, että talli saattaisi sabotoida häntä tahallaan.

Valtteri Bottaksen siirtyy talliin ensi kaudeksi, mutta kuka asettuu hänen vierelleen? Jos raportteihin on uskominen, niin on rooliin ehdolla enää F2-kuljettaja Guanyu Zhou. Alfan kuljettajajulkistus on määrä tapahtua myöhemmin tänään.

Muokkaus: Zhou julkistettiin Alfa Romeon toiseksi kuljettajaksi tiistaina. Kiinalaiskuljettaja on viettänyt kaksi edellistä kauttaan F2-sarjassa voittaen kertaalleen ja yltäen palkintopallille 11:ta kertaa. Kiinalaiskuskin mukana tulee lisäksi lähes 30 miljoonaa sponsorituloja tallille. Zhou on F1-historian ensimmäinen täyspäiväinen kiinalaiskuljettaja.