Qatarin GP:n topit ja flopit: Valtteri Bottas kuin Bambi jäällä – Alonso edelleen huipputasoa

Qatarin GP yllättäviä tapahtumia viime viikonloppuna, kun Alpinen Fernando Alonso ajoi ensimmäistä kertaa palkintokorokkeelle sitten vuoden 2014.

MM-sarjan kärjessä Lewis Hamilton kavensi Max Verstappenin MM-johdon kahdeksaan pisteeseen.

SuomiF1-sivusto listasi kisaviikonlopun topit ja flopit.

TOP3

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Hieman hölmö rangaistus aika-ajossa, mutta kilpailussa nähtiin loistavaa ajamista. Seitsemännestä ruudusta toiseksi viidessä kierroksessa oli huippusuoritus ja samaa tasoa kuin Hamiltonilla viikko sitten Brasiliassa.

Nooa Ruuth: Carlos Sainz. Ensimmäistä kauttaan Ferrarilla ajava espanjalainen on ollut yksi kauden yllättäjistä. Leclercin siipimieheksi tituleerattu 27-vuotias on todistanut kuuluvansa F1-sarjan eliittiin tasaisilla suorituksillaan. Ferrarilla voi olla käsissään ongelma, jos italialaistalli saa valmistettua todellisen mestaruushaastajan. Kaksi huippukuljettajaa samassa tallissa ei koskaan pääty ilman hampaiden kiristelyä.

Eetu Lehtonen: Max Verstappen. MM-kärkikaksikon voisi laittaa starttaamaan vaikka kauden avauskilpailusta saakka, mutta he olisivat silti kärjessä peräkkäin maalissa. Verstappen otti takapakkia rangaistuksen myötä, mutta etenkin avauskierros oli tuttua ja räväkkää hollantilaista. Väkevä nousu toiseksi ja se olisi mitä todennäköisemmin ollut joka tapauksessa maksimisuoritus, kuten olikin.

Max Verstappen voi varmistaa maailmanmestaruuden kahden viikon päästä Saudi-Arabian GP:ssä. Kuva: Getty Images.

TOP2

Juuso Koivumäki: Lewis Hamilton. Aika-ajossa aivan uskomaton veto, millä paalupaikka irtosi ylivoimaisesti. Kontrolloi kilpailua piikkipaikalta ja ajoi helppoon ja ylivoimaiseen voittoon. Nappisuoritus Mercedes-kuskilta.

Nooa Ruuth: Lewis Hamilton. Tyylipuhdas viikonloppu. Hallitsevan mestarin taistelutahto on todella herännyt oikeaan aikaan. Paljon työtunteja, virheetöntä suorittamista, sekä kaksi peräkkäistä voittoa. Hamilton saa käyttöönsä Brasiliassa nähdyn ”rakettimoottorin” Jeddaan, joten minun on vaikea veikata brittikuskin kahdeksatta mestaruutta vastaan.

Eetu Lehtonen: Lewis Hamilton. Tallipäällikkö Toto Wolff puhui, että Brasiliassa F1-sarja herätti nukkuvan leijonan uniltaan, eikä hän paljoa ollut väärässä. Seitsenkertainen mestari on löytänyt jälleen kerran ylimääräisen vaihteen itsestään ja autostaan. Ylivoimaisesti koko viikonlopun nopein kuljettaja ja energiajuomatallin pojilla tulee ahtaat paikat pitää Max Verstappen keulilla.

TOP1

Juuso Koivumäki: Fernando Alonso. 40-vuotias Alonso tekee vakuuttavaa jälkeä viikonlopusta toiseen. Qatarissa tälle kaudelle paluun tehneen kaksinkertaisen maailmanmestarin otteet palkittiin palkintopallisijoituksella. Jos joku tämän kauden kuljettajista sen ansaitsee, on se Alonso.

Fernando Alonso nousi palkintopallille yli seitsemän vuoden odotuksen jälkeen: ”Olen odottanut niin pitkään”

Nooa Ruuth: Fernando Alonso. ”Nando” teki sen. Alonso ei ole pelkästään todistanut kuuluvansa vielä F1-sarjaan. Hän on näyttänyt jokaiselle epäilijälle olevansa vielä mestaruustason kuljettaja. Muutamasta avautumisesta huolimatta Alonso vaikuttaa olevan myös henkisesti kypsempi. Tämä lisätään siihen intohimoiseen taistelijaan radalla ja muiden tallien tulisi pelätä sitä, mihin Alpine pystyy espanjalaismestarin kanssa. Ranskalaistalli laittaa kilpurin kuntoon ja tallilla on todellinen mahdollisuus nousta kuninkuusluokan huipulle.

Eetu Lehtonen: Fernando Alonso. Kokenut matadori on aina jakanut ihmiset kahteen osaan. Allekirjoittanut myöntää joskus olleen ehkä yksi heistä, jotka eivät voineet sietää Alonsoa. Toki vanhalla mestarilla on edelleen pimeät puolensa, mutta eilisessä kisassa meinasi lähteä jo fanipaitaa tilaukseen. Oli mahtavaa nähdä kokenut vanhan liiton kuljettaja podiumilla tämän hetken kahden suurimman kanssa. Alonso suihkutteli kuplajuomaa viimeksi seitsemän vuotta sitten, eikä espanjalaisen iloon ollut vaikeaa yhtyä. Kaksinkertainen mestari on ajanut runsaasti vahvoja kisoja tällä kaudella ja nyt se palkittiin ansaitulla tavalla. Vamos Nando!

FLOP3

Juuso Koivumäki: Daniel Ricciardo. Australialainen ei tunnu millään pysyvän tallikaverinsa perässä. Vaikka tallikaveri Norriskin putosi huonon taktiikan takia jämäpistesijoille, ei Ricciardo osoittanut missään vaiheessa riittävää vauhtia Qatarissa taistellakseen paremmista sijoista.

Daniel Ricciardon surkealle vauhdille löytyi selitys – ”Hävisin välillä jopa kaksi sekuntia kierroksella” 

Nooa Ruuth: Sergio Perez. Meksikolaiskuljettaja jätti jälleen toivomisen varaa lauantaina. Surkea aika-ajo ei tunnu niin pahalta Perezin noustessa kärkikahinoihin kunnialla. Silti, palkintosijoitus olisi pitänyt olla minimivaatimus Bottaksen surkean kilpailun takia.

Eetu Lehtonen: Valtteri Bottas. Qatarin iltavaloissa nähtiin jälleen sitä, mitä olemme todistaneet liian usein tällä kaudella. Suomalaisen eteneminen avauskierroksella oli verrattavissa jäällä liukastelevaan Bambiin ja porukkaa lappasi ohi joka puolelta. Tämä vaikeutti taas liikaa Bottaksen kisaa, vaikka lopulta onnistuikin ennen epäonnea kairaamaan itsensä takaisin taisteluun podiumista.

Valtteri Bottaksen kilpailu päättyi keskeytykseen. Kuva: Getty Images.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Alpha Tauri. Kaikki näytti vielä startissa hyvältä, kun Pierre Gasly starttasi eturivistä ja Yuki Tsunoda oli kiinni pistesijoissa. Lopulta kuitenkin molemmat kuljettajat jäivät ilman pisteitä. Heikko taktiikka yhdistettynä heikkoon kisavauhtiin romutti unelma jättipotista.

Nooa Ruuth: Valtteri Bottas. Päinvastainen päivä Pereziin verrattuna. Mainio lauantaina, täysi pannukakku sunnuntaina. Rengasrikko ei ollut suomalaisen vika, mutta Bottaksen ei olisi tarvinnut puskea renkaitaan niin raskaasti, jos miehen lähtö olisi ollut edes kelvollinen. Nousukin alkoi vasta, kun tallipäällikkö Wolff hyppäsi radioaalloille hoputtamaan suomalaista. Mercedeksen mestaruushaaveet lepäävät suomalaisen hartioilla, joten Jeddassa täytyy palata takaisin päiväjärjestykseen.

Valtteri Bottaksen niskaan sataa rutkasti kritiikkiä Qatarin GP:n suorituksesta – ”Hän ajaa kuin nynny” 

Eetu Lehtonen: McLaren. Brittitalli voinee ilman jättipottia viimeisissä kisoissa vilkutella auringonlaskuun laukkaavalle Maranellon orille. Ferrari ottaa koko ajan tasaisen varmasti pisteitä, eikä oransseilla autoilla vahvan alkukauden jälkeen tunnu onnistuvan enää mikään.

FLOP1

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Ehkäpä kauden surkein viikonloppu Bottakselta. Bottaksella oli kaikki avaimet käsissä ryöstää Verstappenilta tukku pisteitä kilpailussa, mutta aivan luokaton lähtö, jonka jälkeen sijojen napsiminenkin oli tuskaa. Surkea lähtö pakotti riskitaktiikkaan, joka johti rengasrikkoon. Heikkoa tekemistä suomalaiselta.

Nooa Ruuth: Tuomaristo sekä FIA (jälleen). Minulla on ikävä Charlie Whitingia. Uuden kilpailujohtaja Michael Masin johdossa F1-sarjan säännöistä on tullut todellinen sirkus. Päätöksiä tehdään epätasaisesti, niiden saaminen kestää tolkuttoman kauan ja kommunikaatio talleille sekä katsojille on naurettavan heikkoa. Jotain täytyy tapahtua, tai käsillä on todellinen moottoriurheilun villi länsi.

Eetu Lehtonen: AlphaTauri. Mihin katosi tämän tallin kyyti sunnuntaina? Jopa Yuki Tsunoda oli kisaan asti koko viikonlopun lupaavassa vauhdissa ja Pierre Gasly pääsi lopulta starttaamaan eturivistä. Hyvä pistepotti oli pedattu, mutta Losailin radalla pistesarakkaaseen merkattiinkin lopulta pyöreä nolla.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.