Qatarin GP.ssä ilman pisteitä jäänyt Valtteri Bottas on saanut suorituksestaan rutkasti kritiikkiä mediassa. Entiset F1-kuljettajat olivat erityisen pettyneitä suomalaiskuskin starttiin, jossa Bottas putosi usean sijan kärkikymmenikön ulkopuolelle asti.

Lopulta rengasrikon aiheuttamat vauriot päättivät suomalaisen iltapuhteen ennen GP:n loppua. Epäonninen tapaus ei silti poista suomalaisen putoamista usean auton taakse avauskierroksella. Tästä seikasta suomalaista kritisoivatkin entiset F1-kuskit Timo Glock sekä Giedo van der Garde.

– Tämä oli jälleen yksi löysä kilpailu Bottakselta. Minä pystyin vain ajattelemaan, ettää ”yritä edes! Jarruta vähän myöhemmin”. Nyt usea auto vain ohitti hänet kakkosmutkassa, van der Garde kommentoi Ziggo Sportille.

– Hän ajoi niin kuin nynny.

Myös Glock kritisoi suomalaiskuskia GP:n jälkeen.

– Hän (Bottas) ei ole koskaan tilanteessa, joka valaisi sellaista uskoa, että hän todella haluaa auttaa Hamiltonia. Hän ajaa joka kilpailun ilman riskejä. Hän tarvitsee Toto Wolffin motivoimaan häntä joka kilpailussa.

Bottas on MM-taistossa kiinni kolmannessa sijassa, kun kautta on jäljellä kaksi kilpailua.