Daniel Ricciardon surkealle vauhdille löytyi selitys – ”Hävisin välillä jopa kaksi sekuntia kierroksella”

McLarenilla oli kokonaisuudessaan surkea viikonloppu, kun Lando Norris putosi rengasrikon kärsittyään yhdeksänneksi, eikä Daniel Ricciardoa nähty pistetaistelussa ollenkaan.

Ricciardo koki suuren pettymyksen jo lauantaina, kun hän jäi aika-ajoissa vasta 14:een lähtöruutuun. Mahdollisuudet nousta pistetaisteluun menivät kuitenkin jo heti kilpailun alussa autoon iskeneen erikoisen järjestelmävirheen takia.

Australialaisen McLaren-auto lähetti varikkomuurille jostain syystä signaalia, että bensaa täytyisi säästää paljon enemmän kuin oli ajateltu.

– Nopeasti lähdön jälkeen meidän piti säästää todella aikaisin bensaa, joten aloin tekemään sitä, mitä olin tehnyt jo siihen mennessä mielestäni paljon, sanoo Ricciardo motorsport.com sivustolla.

Ricciardon kisainsinööri Tom Stallard ohjeisti kuljettajaa säästämään koko ajan enemmän ja enemmän polttoainetta, joka johti lopulta siihen, että Ricciardon kierrosajat tippuivat välillä jopa kaksi sekuntia tavoiteajasta.

– Se johti taas siihen, että jarrut ja renkaat olivat koko ajan kylmät, joten kisa oli yhtä alamäkeä, harmittelee aussikuljettaja.

Sitten jossain vaiheessa kisaa yhtäkkiä McLaren-autosta tuli uutta signaalia, ettei bensiiniä tarvitsekaan säästää, mutta peli oli jo pelattu pistetaiston kannalta.

– En tiedä mitä tapahtui, mutta ilmeisesti se systeemi luki jotain uudestaan ja minun käskettiin ajaa täysillä, jatkaa Ricciardo.

– Se oli selkeästi jokin järjestelmävirhe, joten se on sääli, sillä tunsin pystyväni menemään kovaa.

Daniel Ricciardo sijoittui lopulta Qatarin GP:ssä sijalle 12. Tämä oli jo kolmas perättäinen kilpailu australialaiselle ilman pisteitä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.