Moottoriurheilun kuninkuusluokassa on tarjolla enää vain yksi paikka ensi kaudeksi.

Valtteri Bottaksen uusi talli Alfa Romeo ei ole vielä julkaissut aisaparia 32-vuotiaalle. Viime viikkoina on käynyt kuitenkin selväksi, että ykkösnimi Alfan istuimelle on kiinalaisnuorukainen Guanyu Zhou.

Ailahtelevista otteistaan F2-sarjassa huolimatta Zhou toisi lähes 30 miljoonan dollarin edestä sponsorirahaa talliin. Lisäksi kiinalaisessa on potentiaalia nousta F1-tason kuljettajaksi.

Alfa Romeon tallipäällikkö Frederic Vasseur haluaa kuitenkin rauhoitella tallinsa ympärillä vellovaa huhumyllyä. Ranskalaisen mukaan mitään ei ole päätetty. Vasseur on asettanut pallon erityisesti Antonio Giovinazzin nurkkaan.

Kolmatta kauttaan Alfalla ajava italialainen on vielä ehdolla ensi kauden kuljettajaksi. Vasseur kuitenkin haluaa nähdä kuljettajan, joka taistelee ajopaikastaan kaikin voimin,

– Meidän kannaltamme on hienoa se, että pallo on meidän käsissämme. Tiedämme kuskien olleen kontaktissa (meihin), Vasseru kommentoi The Racerin haastattelussa.

– Tämä on mahdollisuus myös Antoniolle osoittaa, että hän voi vielä kehittyä. Minusta tämä on mahdollisuus Antoniolle. Hän pystyy tekemään hyvää työtä autossa. Antoniolla on nyt edessä tilaisuus, johon hänen tulee tarttua.

Giovinazzi on loistanut tällä kaudella erityisesti aika-ajoissa, mutta kisavauhti on ollut todella heikkoa. Italialaisella on kasassa tällä kaudella vain yksi piste. Tallikaveri Kimi Räikkösellä puolestaan kuusi, vaikka ”jäämies” istuikin kaksi kilpailua sivussa.