Toto Wolff huomasi puutteita tiiminsä toimintatavoissa – ”Meidän täytyy parantaa kommunikaatiotamme”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tiimiradiossa meinasi ärräpäät lennellä sunnuntaisen Turkin GP:n aikana, kun Lewis Hamiltonilla oli tallinsa kanssa eriävä mielipide taktiikasta.

Strategisti James Vowles tahtoi tuoda brittimestarin varikolle kierroksen 41 tienoolla, mutta Hamilton vastusti uusien renkaiden hakemista ja jäi radalle. Hamilton tuli lopulta varikolle kymmenen kierrosta myöhemmin.

Mercedes-tähti putosi varikkokäynnillään kilpailussa viidenneksi ja kommentoi nopeasti radiossa päätöksen olleen väärä. Tallipäällikkö Toto Wolff ei kuitenkaan repinyt tilanteesta pelihousujaan ja sanoi, ettei tällaiset tilanteet suinkaan ole uutta kuljettajiensa kohdalla.

– Meidän ei tietenkään pitäisi kommunikoida Lewiksen kanssa sillä tavalla, kun hän ajaa radalla 320 kilometriä tunnissa. Mutta se on ihan okei, sillä olemme kuitenkin kaikki samalla sivulla ja olemme käsitelleet samankaltaisia tilanteita jo kahdeksan vuoden ajan, sanoi Wolff Motorsport.com-sivulla.

– Meillä on paksu nahka käsitellä turhautunutta kuljettajaa ja nuokin ovat tilanteita, jotka hän ymmärtää vasta jälkikäteen, viittasi tallipomo Hamiltonin kovasanaisuuteen.

Hamilton julkaisi seuraavana päivänä sosiaalisessa mediassaan tekstin, jossa toden totta kertoikin kuinka asiat ovat. Tunteet ottavat radalla nopeasti vallan ja kuljettaja saattaa sanoa turhautuessaan asioita, joita ei tarkoita.

– Meidän täytyy työstää kommunikointia ja varmistaa, että luotamme täysin toisiimme. Loppupeleissä meidän täytyy pystyä sanomaan selkeästi toisillemme, mitä aiomme tehdä, puhui itävaltalainen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.