Hollannin GP:n topit ja flopit: Hollantilaisfanit loivat uskomattoman tunnelman

Red Bullin Max Verstappen ajoi vakuuttavaan voittoon kotikilpailussaan Hollannin Zandvoortissa.

Samalla Verstappen nousi MM-sarjan piikkipaikalle ohi Mercedeksen Lewis Hamiltonin.

Valtteri Bottaksen kolmossija riitti kuitenkin takaamaan Mercedekselle piikkipaikan valmistajien MM-sarjassa ainakin toistaiseksi.

TOP3

Juuso Koivumäki: Kotiyleisö. Hollannin GP oli ehdottomasti kauden sykähdyttävin kilpailutapahtuma. Koko maa sekosi, kun suuri tähti Max Verstappen saapui kilpailemaan kotiyleisön eteen. Fanien panos radalla oli valtava ja ”oranssi sumu” valtasi koko tapahtuma-alueen, kun Verstappen juhli voittoa.

Nooa Ruuth: Max Verstappen. Virheetön suoritus hollantilaiselta kotiyleisönsä edessä. Nappasi MM-taiston johdon takaisin itselleen, eikä näyttänyt edes hikoilevan kilpailun jälkeen. Heikkohermoinen nuori Red Bull -kuski on muisto vain. Tämä Verstappen on kylmäverinen mestariehdokas, jonka peittoamiseen vaaditaan täydellisyyttä.

Eetu Lehtonen: Zandvoortin rata. Zandvoortin palaaminen F1-kalenteriin oli loistava lisäys. Paikan päällä vallinnut karnevaalitunnelma välittyi kotikatsomoihin saakka ja ratakin tuntui olevan kuljettajien sekä fanien mieleen. Vauhdikas vanhan liiton rata, jossa ajovirheistä rangaistaan kovalla kädellä. Tällaisia lisää!

Max Verstappen nousi kotiyleisön edessä MM-sarjan kärkeen. Kuva: Getty Images

TOP2

Juuso Koivumäki: Max Verstappen. Kotiyleisön edessä mainio suoritus. Ei jättänyt Lewis Hamiltonille mitään mahdollisuuksia alkukiihdytyksessä, mikä käytännössä ratkasi koko kilpailun voiton hollantilaiselle.

Nooa Ruuth: Oranssi armeija. Zandvoortin lehtereille kerääntynyt kotiyleisö teki ensimmäisestä Hollannin GP:stä 36 vuoteen uskomattoman spektaakkelin. Soihtuja, teknoa, olutta, hurrausta. Vastaavanlaista hurlumheita ei olla nähty F1-näyttämöllä sitten vuoden 2008 mestaruusfinaalin Interlagosissa.

Eetu Lehtonen: Max Verstappen. Zandvoortissa ollaan varmasti valmiita uuden kuninkaan kruunajaisiin. Määrätietoista hollantilaista ei tunnu tällä hetkellä hetkauttavan mikään. Paketti pysyi loistavasti kasassa koko viikonlopun ja kotiyleisön sekä Lewis Hamiltonin kovasta paineesta huolimatta nappasi MM-johdon kylmän viileästi takaisin itselleen.

TOP1

Juuso Koivumäki: Pierre Gasly. Gaslyn otteet ovat Alpha Taurilla viikosta toiseen loistavia. Ranskalaisen kannalta on todella harmi, että Verstappen on Red Bullin ykköskuski, ja sinne ei Gaslyn kannata lähteä soittamaan kakkosviulua. Gaslyn otteet Zandvoortissa olivat sitä luokkaa, että miestä voidaan alkaa pitämään jo sarjan TOP5-kuljettajana.

Nooa Ruuth: Pierre Gasly. Alpha Taurin ranskalaiskuljettaja jatkaa uskomatonta kauttaan 2021. Gaslyn saavutukset Alpha Taurilla ovat jääneet valtamedioilta varjoon, mutta näytöt ovat selvät. RB-alennuksensa jälkeen Gasly on ollut palkintokorokkeella kolmesti sekä napannut tasaisesti pisteitä. Antakaa tälle miehelle voitoista kamppaileva auto ja hän on mukana mestaruuskeskusteluissa.

Eetu Lehtonen: Pierre Gasly. Ranskalainen saa aivan liian vähän huomiota loistavista suorituksistaan. Upea puristus aika-ajoissa ja kilpailussa onnistui pitämään neljännen sijan hyppysissään. Gasly joutuu tällä hetkellä yksinään pitämään AlphaTaurin lippua korkealla.

FLOP3

Juuso Koivumäki: McLaren. Viikonloppu unohdettavaksi brittitallille. Loppukaudeksi on keksittävä jotain ja nopeasti, jos talli haluaa uusia edelliskauden MM-kolmostilansa. Tällä hetkellä Ferrari näyttää radalla paljon nopeammalta.

Huomasitko tämän hurjan tapauksen Hollannin GP:n lähdössä? ”Hän yritti vilkuttaa itselleen apua”

Nooa Ruuth: Yuki Tsunoda. Jos Gasly on suoriutunut loistavasti, niin samaa ei voi sanoa tallin japanilaislupauksesta. Tsunoda maksaa kovia oppirahoja tällä kaudella, mutta onneksi Red Bull on pysynyt rauhallisena läpi Tsunodan kasvukipujen. Hän on kuitenkin koko katraan nuorin kuljettaja. Tämä kausi menee opetellessa, ensi kaudella on kuitenkin jo tapahduttava.

Eetu Lehtonen: Nikita Mazepin. Ärhäkän venäläisen pitäisi keskittyä tällä kaudella ajohommien lisäksi pitämään ylimääräiset mölyt mahassaan. Syytti Mick Schumacheria kovaäänisesti aika-ajojen jälkeen etuilusta ja ties mistä. Kilpailussa turha aggressiivisuus vei tallikaverilta etusiiven.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Yuki Tsunoda. Japanilaiskuski tuli sarjaan kovin odotuksin, mutta ei ole pystynyt niitä lunastamaan. Tasoero tallikaveri Pierre Gaslyyn on aivan järkyttävä. En ihmettelisi, vaikka Helmut Markon päättäisi korvata yllättävänkin nopeasti Tsunodan Alex Albonilla, jolle Red Bull etsii kisakuskin paikkaa.

Sergio Perezin kisa oli kaksijakoinen. Kuva: Getty Images

Nooa Ruuth: Sergio Perez. Meksikolaisen viikonloppu oli kaksijakoinen. Kommunikaatiovirhe tallin kanssa sekä heikko suorittaminen jätti miehen pois kahdesta viimeisestä aika-ajosessiosta. Kilpailussa amatöörimoka heti kärkeen ja koko kilpailun strategia uusiksi. Sitten alkoi ohitusesitys, minkä jälkeen Perez oli lopulta kahdeksas. Hienoa ajamista, mutta konkarin tulisi olla kärjen tuntumassa. Hän ei ole Verstappen tai Hamilton, mutta jatkuvat tappiot Bottakselle alkavat painaa miehen harteilla. Tasaisuutta tarvitaan, tai Red Bull on tehnyt virheen miehen jatkosopimuksen suhteen.

Eetu Lehtonen: Sergio Perez. Meksikolainen ei ole esittänyt joitakin valon pilkahduksia lukuunottamatta mitään sellaista, johon hänen edeltäjänsä Pierre Gasly tai Alexander Albon ei olisi pystynyt. Aika-ajoissa kävi ajoituksen suhteen huono tuuri, mutta ensimmäisessä osiossa Red Bullilla täytyy kertalaakista ajaa jatkoon oikeuttava aika. Kilpailun alussa suunniteltu taktiikka lukkojarrun myötä romukoppaan. Tarjoili hieman balsamia haavoihin hienoilla ohituksilla, mutta kotiintuomisiksi ei taaskaan montaa pistettä tarttunut.

FLOP1

Mick Schumacher tylytti tallikaveriaan jälleen yhden kyseenalaisen ratataistelun jälkeen – ”Se ei oikeuta häntä ajattamaan minua seinään”

Juuso Koivumäki: Haas. Amerikkalaistallin auto on todella huono, minkä lisäksi tallin kuljettajatkaan eivät näyttäisi tulevan kovin hyvin toimeen. Hollannin GP:n sekoilu oli vain jäävuoren huippu. Günther Steinerilla on iso työ saada paletti kuntoon ensi kautta ajatellen.

Nooa Ruuth: Haas. Päästäkää amerikkalaistalli pois tuskistaan. Tallin kuljettajat ajavat mikroautoja kilpureiden seassa. Tulokkaat kolaroivat autojaan jatkuvasti. Jos tämäkään ei riitä, niin nämä kaksi tiuttupäätä vihaavat toisiaan ja riitelevät radalla ja sen ulkopuolella jatkuvasti. Günther Steiner voi vain toivoa, että tallin strategia täksi kaudeksi kantaa hedelmää tulevaisuudessa.

Eetu Lehtonen: Yuki Tsunoda. Oliko AlphaTaurilla toinenkin auto tänä viikonloppuna mukana? Nuori japanilainen sai tänä viikonloppuna karsittua virheet pois, mutta samalla katosi myös se viimeinenkin napsu vauhtia.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas korvaa Kimi Räikkösen – kyseessä monivuotinen sopimus


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.