Alexander Albonista tulee Williams-kuljettaja, mutta miten käy Red Bull -siteen?

© Kuva: Getty Images

Williams julkisti ensi kauden kuljettajakaksikkona keskiviikkona. Nicholas Latifi jatkaa tallin riveissä ja Mercedekselle siirtyvän George Russellin paikan ottaa Alexander Albon.

25-vuotiaalla thaimaalaisella on kahden kauden verran kokemusta F1-sarjasta. Debyyttikaudellaan 2019 hän aloitti kauden Toro Rossolla, mutta ylennettiin kesken kauden Red Bullille ja ajoi energiajuomajättien riveissä myös viime kauden.

Tällä kaudella Albon on toiminut Red Bullin testi- ja varakuljettajana. Monet ovat ihmetelleet, mitä käy Albonin Red Bull -siteelle tulevaisuudessa.

F1-toimittaja Lawrence Barretton mukaan selitys on simppeli. Albon vain vapautetaan ajamaan Williamsille, mutta Red Bull säilyttää häneen tulevaisuudessa joitakin optioita.

Käytännössä se tarkoittaa sitä, että mikäli Red Bullin organisaatioon ei löydy kaudeksi 2023 kuljettajia, on energiajuomatalli vapaa ottamaan hänet Williamsilta takaisin, kertoo puolestaan F1-toimittaja Will Buxton.

– Tärkeä pointti on se, että Red Bull on sivuuttanut hänet kaudesta 2022. Hän on Williams-kuljettaja, eikä Red Bull -kuljettaja. Red Bullilla on mahdollisuus kutsua hänet tulevaisuudessa takaisin, mikäli kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä, sanoi Buxton.

– Mutta kaudella 2022 hän ei ole Red Bullin.

Albon saa näin ollen uuden mahdollisuuden saada hänen F1-ura lentoon. Viime kausi Red Bullilla oli vaikea ja hänen tilalleen otettiin Sergio Perez.

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.