Ferrari on paljastanut tuovansa kauden loppupuolella merkittävän moottoripäivityksen voimayksikköönsä.

Moottorikehitys on jäädytetty, mutta italialaisvalmistaja ei ole vielä tehnyt kaikkia sallittuja päivityksiä tämän kauden moottoriinsa. Siinä missä muut valmistajat lähtivät jo kuluvan kauden alussa täysin päivitetyillä voimanlähteillä, on Ferrarilla edelleen viime kaudella käytettyjä komponentteja, joita ei olla vielä uusittu.

Italialaistalli ei ole vielä paljastanut, koska he ottavat uudemman version käyttöön, mutta tallipäällikkö Mattia Binotto kertoo, ettei se tapahdu ainakaan ennen heidän kotikilpailuaan Monzassa.

– Aiomme tuoda päivitysosia voimayksikköömme, aloitti Binotto.

– Selventääkseni tämän kauden sääntöjä, sinulla saa olla täysin uusi voimayksikkö tänä vuonna. Se tarkoittaa sitä, että voit tuoda päivityksiä kaikkiin voimayksikön komponentteihin.

– Me emme päivittäneet kauden alkaessa koko voimayksikköä, joten meillä on edelleen käytössämme komponentteja, joita käytimme viime vuonna, selventää Ferrari-pomo.

Tämä tarkoittaa samalla myös sitä, että Charles Leclerc joutuu edelleen tyytymään vanhaan versioon, vaikka hänen moottorinsa tuhoutuikin käyttökelvottomaksi edellisessä kilpailussa Hungaroringillä.

Ferrari varautuu ottamaan takkiin kalenterin seuraavilla radoilla Spassa sekä Monzassa, joten tämä voi olla myös vihje siitä, ettei tehokkaammat orit laukkaa vielä näissäkään kilpailuissa.

Toki Span ja Monzan välissä on vielä Hollannin Zandvoort, mutta Ferrari-kuljettajien käyttäessä jo kolmansia sallittuja moottoreitaan, tulee uusi versio todennäköisesti käyttöön sitten, kun lähtöruuturangaistuksia alkaa paukkumaan.

– Se tulee olemaan hankala kilpailu meille, sillä olemme noin seitsemän kymmenystä parhaita perässä ja suurin osa tästä johtuu moottoritehon puutteesta, sanoi Binotto liittyen Belgian Span kilpailuun.

– Ainakin 60 prosenttia liittyy moottoriin. Belgian kaltaisella radalla moottori merkitsee paljon, joten varsinkin aika-ajokierroksella ero tulee olemaan merkittävä, pohti Binotto.

Ferrari-päällikkö uskoo uusien päivityksien olevan heille suuri hyppäys eteenpäin, vaikkakin heidän pääpainonsa on vain testata sitä ensi kautta silmällä pitäen.

– Se tulee olemaan merkittävä askel meille loppukaudella, mutta tärkeämpää meille on siitä saatava kokemus kautta 2022 katsoen.