Sergio Perez haluaa aika-ajojen ”herrasmiessääntöön” selkeyttä – ”Se menee vain huonompaan suuntaan koko ajan”

© Kuva: Getty Images

Edellisessä osakilpailussa uransa toiseen voittoon kurvaillut Sergio Perez aikoo keskustella kilpaveljiensä kanssa aika-ajoissa vallitsevasta herrasmiessopimuksesta.

Meksikolaisen mukaan asia täytyy ottaa tosissaan keskusteltavaksi, sillä useampi kuljettaja ei tällä hetkellä noudata sovittua sopimusta.

Useiden kuljettajien kärsivällisyys on ollut viime aikoina koetuksella, kun kanssakilpailija on juuri ennen aika-ajokierroksen alkua kurvannut eteen paremman raon toivossa ajaa oma aika-ajokierros.

Perez kokee omalta osaltaan edellisessä osakilpailussa Bakussa mitan tulleen täyteen, kun hänen aika-ajonsa viimeiseksi jäänyt veto meni pieleen muiden kuljettajien höntyilyn takia.

Azerbaidzhanin GP:n aika-ajot olivat siltä osin eriskummalliset, että useat kuljettajat yrittivät tarkoituksella aloittaa oman kierroksensa normaalia lähempänä edellä ajavaa autoa, sillä pitkällä pääsuoralla toisen auton vetoavulla pystyi voittamaan aikakierroksella useita kymmenyksiä.

Kolmannesta lähtörivistä kilpailuun startannut Red Bull -kuljettaja ajoi lopulta voittoon saakka. Meksikolainen haluaisi hieman hillitä aika-ajoissa nähtävää ”kaaosta”.

– Menimme kaikki samaan aikaan radalle ja jotkut jättivät rakoa, kun taas toiset ohittelivat, eivätkä noudattaneet herramiessopimusta, sanoi Perez Motorsport.com -sivuston mukaan.

– Se vain teki asiat hankalammaksi. Emme saaneet kierrosta kasaan silloin, kun se ratkaisi. Se on niin yksinkertaista, jotkut noudattavat sitä ja jotkut ei, ihmettelee meksikolainen.

Kuljettajien välinen sopimus vain suullinen ja Red Bull -kuljettaja haluaakin keskustella kilpaveljiensä kanssa siitä, kuinka asian kanssa tullaan jatkossa toimimaan.

– Kaaos alkaa silloin, kun kaikki alkavat lämmittelykierroksen loppupuolella ohittelemaan toisiaan ja tiedämme, että meidän pitäisi vain pitää paikkamme ja jättää rakoa eteen, pyöritteli meksikolainen.

– Se on kuin yhtäkkinen liikenneruuhka, ja se menee koko ajan huonompaan suuntaan. Se on ollut näin jo pari vuotta, sanoi Perez.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.