Red Bull -tallin päällikkö Christian Horner kertoo, ettei heillä ole Monacossa enää varaa menettää pisteitä Mercedestä vastaan.

Max Verstappen on sijoittunut kolme kertaa Lewis Hamitonin jälkeen toiseksi, kun neljä osakilpailua on ajettu. Verstappen on onnistunut voittamaan vain kertaalleen. Brittimestarilla on tällä hetkellä 14 pisteen kaula hollantilaisen hyväksi MM-pisteissä.

Horner on luottavainen, että Red Bull pystyy vastaamaan Mercedeksen tarjoamaan haasteeseen Monacon ruhtinaskunnan kapeilla kaduilla.

– Barcelonan radan kolmas sektori on yleensä hyvä indikaattori siihen, kuinka auto tulee käyttäytymään Monacossa, sanoi Horner.

Horner toivoo tallinsa olevan kilpailukykyinen Monacon legendaarisella näyttämöllä ja puntaroi Red Bullin ja Mercedeksen välistä tiukkaa kamppailua kauden alussa.

– Ero paalun ja toisen sijan välillä on ollut jokaisessa kisassa alle kymmenys, jos Bahrainia ei lasketa, joten se on ollut uskomattoman tiukkaa, miettii Red Bull -päällikkö.

– Monacossa meidän täytyy varmistaa, että olemme Mercedeksen edellä, mutta se tulee olemaan todella haastavaa.

Horner paljasti heidän tallinsa varautuneen ja olleen tietoisia jo etukäteen siitä, että Mercedes tulisi menemään Portugalissa ja Espanjassa heitä lujempaa.

– Tiesimme näiden ratojen sopivan heidän vahvuuksilleen. He tekivät sen ja olemme silti lähempänä heitä kuin koskaan, mietti Horner.

– Jos löydämme hieman lisää kisavauhtia, se on äärimmäisen tiukka taisto kahden auton välillä.

Monacon GP -viikonloppu käynnistyy perinteiseen tapaan jo torstaina ajettavilla vapailla harjoituksilla. Koko viikonlopun aikataulun ja lähetysajat näet tästä!