Portugalin GP:n topit ja flopit: Kimi Räikköseltä surkea viikonloppu: ”Tallikaverilta pataan, alokasmainen törmäys”

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen Lewis Hamilton kasvatti MM-johtoaan kauden kolmannessa osakilpailussa Red Bullin Max Verstappeniin entisestään. Brittikuljettaja on voittanut kauden kolmesta ensimmäisestä kilpailusta kaksi.

Paalupaikalta lähtenyt Valtteri Bottas joutui tyytymään Portugalin GP:ssä kolmanteen sijaan. Kimi Räikkösen kilpailu puolestaan päättyi keskeytykseen jo avauskierroksella.

SuomiF1-sivusto listasi kilpailun topit ja flopit.

TOP3

Juuso Koivumäki: Sebastian Vettel. Nelinkertainen maailmanmestari alkaa hiljalleen heräämään uudessa tallissa. Harjoitukset olivat vielä vaikeita Vettelille, mutta aika-ajoissa ensimmäistä kertaa tällä kaudella Q3:een – vieläpä huonommalla autolla kuin tallikaveri. Kilpailussa Aston Martinin vauhti ei ollut riittävällä tasolla, mutta Vetteliltä lupaavia merkkejä.

Tässäkö syy Sebastian Vettelin heikkoon vireeseen? – Ajaa huonompaa autoa kuin tallikaveri

Nooa Ruuth: Fernando Alonso. Ikinuori espanjalainen nappasi ajamalla kauden ensimmäiset pisteensä mainiolla suorituksella. Kärkikymmenikön ulkopuolelta lähtenyt 40-vuotias kampesi itsensä seitsemänneksi aivan tallikaverinsa kantaan kiinni. Alonsolla on ollut pieniä käynnistymisvaikeuksia alkukaudella, mutta Portugalin tulos muistuttaa jokaista, mitä ”Nando” on miehiään.

Eetu Lehtonen: Alpine. Kahdessa ensimmäisessä kilpailussa melko vaatimatonta vauhtia pitänyt ranskalaistalli otti ainakin Portimaossa askeleen eteenpäin. Tallin molemmat kuljettajat ajoivat vahvan kisan ja tulivat mukavasti sijoilla seitsemän ja kahdeksan maaliin.

TOP2

Juuso Koivumäki: Esteban Ocon. Nuori ranskalainen on palaamassa kauden 2018 tasolleen. Viime vuosi Renaultilla oli hankala, mutta nähtävästi totuttelu uuteen autoon vie aikansa. Oli aika-ajoissa suvereenisti Fernando Alonsoa parempi, ja kilpailussakin onnistui pitämään espanjalaistähden takanaan. Ansaittu paikka MM-pisteillä.

Nooa Ruuth: Lewis Hamilton. Hallitseva maailmanmestari taisteli itsensä suvereeniin voittoon heikon alun jälkeen. Brittikuski osoitti myös ohitustaitoaan tallikaveriaan vastaan. Virheiden sävyttämän Imolan jälkeen nähtiin Portugalissa taas tuttua Hamiltonia.

Lewis Hamilton uskoo F1-mestaruustaiston muuttuvan rumaksi kauden edetessä – ”Emme voi sietää toisiamme”

Eetu Lehtonen: Lando Norris. Jälleen kerran todella vahva kilpailu McLarenin brittikuljettajalta ja toi jälleen parhaan mahdollisen tuloksen. Kerää jatkuvasti arvokkaita pistepotteja keskikastin taistelussa.

McLaren ja Lando Norris ovat olleet alkukaudella vahvoja. Brittikuljettaja on MM-sarjassa kolmantena. Kuva: Getty Images

TOP1

Juuso Koivumäki: DRS-muutos. DRS-alueen lyhentäminen pääsuoralla oli oikea päätös. Ohittamisesta ei tullut keinotekoisesti liian helppoa, mutta ohituksia nähtiin silti riittävästi ja niiden eteen täytyi tehdä työtä.

Nooa Ruuth: McLaren. Talli palautui mainiosti heikon lauantain jälkeen. Daniel Ricciardo nousi häntäpäästä vain muutamassa kierroksessa pisteille. Lando Norriksen suoritus oli jälleen loistava. Nuori britti pujotteli kylmän viileästi viidenneksi, ja piti paikkansa MM-pisteissä kolmantena. Tallin toipuminen kilpailussa kertoo hyvin ölyjystä koneesta, mikä on vuoden 2021 McLaren.

Eetu Lehtonen: Lewis Hamilton. Seitsenkertaista mestaria ei voi taaskaan pitää poissa onnistujien listalta. Tipahti uusintalähdössä kolmanneksi, mutta brittimestari piti jälleen hienosti paketin kasassa. Onnistui lopulta melko nopeasti nousemaan kilpailun kärkeen, eikä joutunut sen jälkeen katselemaan taakseen.

FLOP3

Juuso Koivumäki: Ferrari. Tallilta toistaiseksi kauden heikon viikonloppu. Aika-ajon jälkeen tilanne näytti vielä hyvältä, mutta kisassa vauhtia ei ollut riittävästi. Etenkin keskikovalla renkaalla Ferrarin vauhti oli tänä viikonloppuna surkeaa, mikä maksoi viidennestä ruudusta lähteneen Carlos Sainzin MM-pisteet.

Nooa Ruuth: Ferrarin strategiatiimi. Talli menetti arvokkaita pisteitä Carlos Sainzin todella optimistisen rengasvalinnan kanssa. Espanjalainen aloitti kilpailun soft-seoksella, joten rengaskuluma oli odotetun suurta. Jostain syystä italialaistalli antoi Sainzille medium-seoksen kumit, mitkä olivat tuhoutuneet kilpailun loppuun mennessä. Lopulta viidennestä ruudusta lähtenyt espanjalainen putosi pisteiden ulkopuolelle.

Eetu Lehtonen: Williams. Lauantain aika-ajojen jälkeen oli lupa odottaa etenkin George Russellin taistelevan mahdollisesti jopa pistesijoista, mutta kilpailussa vauhti katosikin täysin. Toinen Williams-auto tuli jopa toisen Haasin takana maaliin.

FLOP2

Juuso Koivumäki: Valtteri Bottas. Paalupaikka launtaina, mutta sekin tuntui tulleen enemmänkin Hamiltonin huonouden kuin Bottaksen hyvyyden takia. Sunnuntaina nähtiin jälleen kerran se tosiasia, että Bottas ei yksinkertaisesti pysty taistelemaan Hamiltonia vastaan, koska tallikaveri on liian kova. MM-juna meni jo, ja todennäköisesti myös Mercedes-sopimus.

Kuorma-auto kuskasi Kimi Räikkösen autoa jo ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kuva: Getty Images

Nooa Ruuth: Kimi Räikkönen. Suomalaiskuljettaja teki todella erikoisen virheen pääsuoralla kilpailun alussa, mikä pakotti ”Jäämiehen” keskeyttämään. Räikkönen myönsi virheensä, eikä pilannut Giovinazzin kilpailua, joten tämä isku otetaan puhtaasti leukaan ja jatketaan matkaa.

Eetu Lehtonen: Aston Martin. Nostan toisen tallin kokonaisuutena floppilistalle, sillä suurella uholla ennen kautta ollut Lawrence Strollin väki ei päässyt varsinkaan kisapäivänä mihinkään. Sebastian Vettelin esiintyminen lauantain aika-ajojen viimeisessä osiossa oli toki positiivista, mutta kolmen kilpailun jälkeen tallilla on kasassa vasta viisi MM-pistettä.

FLOP1

Nikita Mazepin aiheutti jälleen pahennusta aika-ajoissa. Kuva: Getty Images

Juuso Koivumäki: Kimi Räikkönen. Aivopieru on varmaankin ainoa sana, jolla Räikkösen töhöilyä voi kuvata. 20 vuoden kokemuksella avauskierroksen kaltainen moka ei ole hyväksyttävää. Ainoa onni tilanteessa oli se, että tallikaveri säästyi rengasrikolta.

Onko tämä edes enää mahdollista: Nikita Mazepinilta järkyttävä virhe Portugalin osakilpailussa – tempusta lätkäistiin aikasakko

Nooa Ruuth: Nikita Mazepin. Taas yksi viikonloppu ja taas yksi Mazepin-törttöily. Venäläinen ajaa täysin väärässä sarjassa, eikä nuorukaisen seuraaminen tuota allekirjoittaneelle enää edes hupia. Mazepin ei niin surkea, mitä tulokset antavat olettaa. Hän ei ole myöskään lähelläkään F1-kuljettajan tasoa.

Kimi Räikkönen myönsi alokasmaisen mokansa – ”Ei sentään tullut Antoniolle vahinkoa”

Eetu Lehtonen: Kimi Räikkönen. Aika-ajoissa tallikaverilta pataan ja viidestoista ruutu. Kilpailussa hyvä startti, mutta alokasmainen törmäys pääsuoralla oman tallikaverin perään ja se johti etusiiven juututtua auton pohjaan jopa keskeytykseen. Kaikki mokaavat joskus.


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.