Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff myöntää, että talli on mestaruustaistossa Max Verstappenin kanssa. Hollantilainen yllätti hopeanuolet F1-sarjan juhlakilpailussa Silverstonessa. Red Bull käytti hyväkseen matalaa rengaskulumaa, joka johdatti nuoren hollantilaisen yllätysvoittoon.

Wolff oli painottanut aiemmin, että kausi ei ollut vielä ohi. Moni povasi kaudesta Mercedes-voittoista koko vuoden läpi, mutta Mercedeksellä oltiin selvästi tietoisia kyseisestä ongelmasta.

Autosport kysyi Wolffilta, onko mestaruustaisto herännyt eloon?

– Minusta vastaus on kyllä. Nautin omalla tavallani tilanteesta, sillä kaikki väittivät, että kausi olisi jo ohi mestaruuden osalta, Wolff aloittaa.

– Viikonloppu ei ollut helppo. Emme olleet nopein auto, ehkä emme olleet edes toiseksi nopein. Olemme nähneet aiemmin, että automme kärsii kuumissa olosuhteissa, mutta ongelma on paljon monimutkaisempi.

– Meillä on nopein paketti tällä kaudella, mutta siihen liittyy muutakin. Aerodynaaminen tasomme on huippuluokkaa, mutta se kuluttaa renkaita. Olemme kuitenkin löytäneet säätöjä, mitkä auttavat siihen.

– Olen erittäin kiinnostunut näkemään, miten suoriudumme Barcelonassa. Meillä on muutama päivä aikaa tutkia, mikä meni vikaan ja korjata se.

– Nautimme haasteesta. He ovat hyvä talli ja Max on loistava kuljettaja. Hän keskeytti ensimmäisessä kilpailussa, ja on silti vain 30 pistettä perässä. Ilman sitä, ero olisi vain viisi pistettä.

– Kilpailuja on noin kymmenen jäljellä. Jos keskeytyksiä alkaa kertymään, tulee kaudesta paljon tiukempi, mitä muut odottivat kaksi viikkoa sitten.