Racing Pointin varakuljettaja Nico Hülkenberg järjesteli 70. juhlavuoden GP:n aika-ajojen isoimman yllätyksen, kun hän ajoi kolmanneksi. Saksalaiskuljettajan edellä olivat vain ylivoimaiset Mercedes-kuljettajat.

Hülkenberg pestattiin viime viikonloppuna Britannian GP:hen koronavirustartunnan saaneen Sergio Perezin tilalle. Edelleen karanteenissa oleva Perez tarvitsi tuuraajaa myös tänä viikonloppuna Silverstonessa, joten Hülkenbergin pestiä jatkettiin.

– Olen rehellisesti sanottuna hieman yllättynyt, kun seison täällä, Hülkenberg sanoi kärkikolmikon haastattelutilanteessa.

Viime viikonloppuna Hülkenberg ei päässyt starttaamaan lainkaan kisaan teknisen vian takia.

– Ajamattomuus vaikuttaa, koska kaikki on uutta tämän auton kanssa vielä uutta. Yritän oppia nopeaa ja tehdä parhaani huomenna.

Hülkenberg jäi viime vuoden jälkeen ilman kisakuljettajan paikkaa. Saksalaisen hyvät otteet tuurajana helpottavat varmasti neuvotteluita ensi kaudesta, mutta saksalainen ei lähtenyt liikaa intoilemaan yhden aika-ajon perusteella.

– Tämä oli vasta lauantai. Sunnuntailla on eniten merkitystä, mutta on tämä kiva kohokohta. Vielä ei voi kuitenkaan juhlia liikaa, koska huomenna on iso päivä, Hülkenberg summasi.