Ferrarin entisen pääjohtajan Luca di Montezemolon mukaan kovasti vuosien varrella spekuloitu Ayrton Sennan ja Michael Schumacherin kuskikaksikko ei olisi toiminut.

Mitä olisi tapahtunut, jos F1-ikoni Senna olisi siirtynyt uransa aikana Ferrarille Schumacherin tallitoveriksi. Kyseinen kysymys on yksi F1-historian suurimmista vaille vastausta jääneistä arvoituksista.

Montezemolon mukaan idea oli aikoinaan jopa lähellä toteutumista ennen brasilialaislegendan traagista kuolemaa kisaonnettomuudessa San Marinossa vuonna 1994.

– Hän tuli luokseni keskiviikkona Bolognassa ennen Imolan tragediaa. Hän kertoi minulle, että hän halusi tulla Ferrarille millä hinnalla hyvänsä. Hän halusi eroon Williamsista, italialaispohatta paljasti Sky Italialle.

– Idea neuvotteluista Imolan kisan jälkeen pysyi mukanamme. Sitten tapahtuikin, mitä tapahtui. Sen oil määrä olla kuorrutus kakun päällä tallille, kuten Michael oli myöhemmin, Montezemolo taustoitti.

Ferrari-jehu oli kuitenkin vakuuttunut siitä, että harmoninen yhteistyö kahden supertähden välillä olisi ollut tuhoon tuomittu haave.

– Mukava unelma, mutta olisimme ampuneet itseämme jalkaan. Se olisi ollut iso osuma, muttei hyväksi Ferrarille. Kahdella tuon luokan tähdellä yhdessä ei voi voittaa, Montezemolo vakuutti.