Ferrarin ex-pääpampulta tiukka arvio yhdestä F1-historian suurimmista kysymysmerkeistä – ”Kuin ampuisi itseään jalkaan”

© Kuva: Getty Images

Ferrarin entisen pääjohtajan Luca di Montezemolon mukaan kovasti vuosien varrella spekuloitu Ayrton Sennan ja Michael Schumacherin kuskikaksikko ei olisi toiminut.

Mitä olisi tapahtunut, jos F1-ikoni Senna olisi siirtynyt uransa aikana Ferrarille Schumacherin tallitoveriksi. Kyseinen kysymys on yksi F1-historian suurimmista vaille vastausta jääneistä arvoituksista.

Montezemolon mukaan idea oli aikoinaan jopa lähellä toteutumista ennen brasilialaislegendan traagista kuolemaa kisaonnettomuudessa San Marinossa vuonna 1994.

– Hän tuli luokseni keskiviikkona Bolognassa ennen Imolan tragediaa. Hän kertoi minulle, että hän halusi tulla Ferrarille millä hinnalla hyvänsä. Hän halusi eroon Williamsista, italialaispohatta paljasti Sky Italialle.

– Idea neuvotteluista Imolan kisan jälkeen pysyi mukanamme. Sitten tapahtuikin, mitä tapahtui. Sen oil määrä olla kuorrutus kakun päällä tallille, kuten Michael oli myöhemmin, Montezemolo taustoitti.

Ferrari-jehu oli kuitenkin vakuuttunut siitä, että harmoninen yhteistyö kahden supertähden välillä olisi ollut tuhoon tuomittu haave.

– Mukava unelma, mutta olisimme ampuneet itseämme jalkaan. Se olisi ollut iso osuma, muttei hyväksi Ferrarille. Kahdella tuon luokan tähdellä yhdessä ei voi voittaa, Montezemolo vakuutti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.