Autosport on pistänyt järjestykseen tämän kauden parhaat F1-kuljettajat.

Listan kärki on tuttu monien listalta, myös SuomiF1 täytti TOP5-kärjen omassa listauksessaan samoilla nimillä. Ykkönen oli Lewis Hamilton ennen Max Verstappenia, Charles Leclerciä, Carlos Sainzia ja Valtteri Bottasta.

Bottas ajoi tilastollisesti uransa parhaan kauden, mutta tallikaveri Hamiltonin otteisiin verrattuna suomalaiskuskin meno ei näytä niin säkenöivältä. Bottas saa arviossa kuitenkin kehuja upeasta tasonnostosta vaikean viime kauden päätteeksi.

– Tämä olisi voinut olla kausi, joka päättää Bottaksen uran kärkijoukoissa. Mutta hänen voittonsa Australiassa osoitti hänen olevan täynnä tarmoa ja taistelutahtoa tehdä asiat omalla tavallaan, ja hänestä kuoriutuikin vahvempi ja luotettavampi kuljettaja kuin koskaan, lehti avioi.

Kimi Räikkönen ei mahtunut listalla kymmenen parhaan joukkoon. Vielä kauden puolivälin arviossa Alfa Romeo -kuski oli vastaavilla listoilla hyvälläkin marginaalilla, mutta kauden loppupuolen notkahdus pudottaa hänet lopullisista arvioista.

Autosportin TOP10-kuljettajat 2019:

  1. Lewis Hamilton, Mercedes
  2. Max Verstappen, Red Bull
  3. Charles Leclerc, Ferrari
  4. Carlos Sainz, McLaren
  5. Valtteri Bottas, Mercedes
  6. Daniel Ricciardo, Renault
  7. Sergio Perez, Racing Point
  8. George Russell, Williams
  9. Lando Norris, McLaren
  10. Sebastian Vettel, Ferrari

LUE SUOMIF1-SIVUSTON ERIKOISARTIKKELIT:

SuomiF1 jakoi arvosanat jokaiselle F1-kuljettajalle kaudesta 2019

SuomiF1 jakoi arvosanat jokaiselle F1-tallille kaudesta 2019

Toimituksen analyysi kaudesta 2019

Veikkasimme alkuvuodesta TOP10:n – näin onnistuimme