Formula 2 -sarjassa muutetaan rangaistuspistejärjestelmää ensi kaudesta lähtien.

Jos kuljettaja saa rangaistuspistetilinsä (12 pistettä) täyteen vapaissa harjoituksissa tai aika-ajoissa, hän menettää osallistumisoikeutensa siihen viikonloppuun. Jos kuljettajan tili tulee täyteen kilpailussa, hän on kilpailukiellossa seuraavana viikonloppuna. Rangaistuksen kärsimisen jälkeen pisteet nollataan, kuten aiemminkin.

Muutoksen taustalla on MP Motosportin Mahaveer Raghunathanin tapaus viime kaudelta. Sääntö on alun perin kirjoitettu F1:tä varten, joten vanhan säännön mukaan kuljettaja joutuu olemaan sivussa vasta seuraavasta kisaviikonlopusta, koska F1:ssä ajetaan vain yksi kisa. F2:ssa ajetaan kuitenkin kaksi kisaa.

Raghunathan sai rangaistuspistetilinsä täyteen Paul Ricardilla sprinttikisan jälkeen, mutta sai osallistua toiseen kilpailuun sunnuntaina. Hän kärsi rangaistuksensa vasta Itävallan viikonloppuna.

Lisäksi Raghunathan sai ajaa kauden päätösviikonlopun läpi, vaikka hän sai tuolloin rangaistuspistesaldonsa tuolloin harjoituksissa toistamiseen täyteen. Intialaiskuljettaja selvisi näin ollen kokonaan ilman rangaistusta, koska Abu Dhabi on kauden viimeinen viikonloppu. Pistesaldo nollataan kauden päätteeksi.

Raghunathanista tuli myös kauden aikana ensimmäinen kuljettaja koskaan, joka on joutunut kilpailukieltoon rangaistuspistesaldon täyttymisen takia.