Legendaarisen ”imuriformulan” suunnittelija rakentaa superautoa – hurja hintalappu, mutta hurjat ovat ominaisuudetkin

Entisen F1-huippusuunnittelijan Gordon Murrayn uusi projekti on T.50-superauto. Hurjalta kuulostavan auton suorituskykyä kehitetään formulatason yhteistyön kautta.

Murray, joka muistetaan lukuisten legendaaristen ja voittoisien F1-autojen pääsuunnittelijana, aikoo lanseerata uuden superautonsa, mallinimeltään T.50. Sen on tarkoitus olla markkinoilla ensi vuoden keväänä.

Murray muistetaan muun muassa Brabhamille ja McLarenille mestaruuksia tuoneista kilpa-autoistaan. Legendaarisiksi ovat nousseet muun muassa Brabhamin  BT46B-auto, joka muistetaan ”imurista”. Nerokas keksintö teki autosta ylivoimaisen, mutta se vedettiin kilparadoilta vain yhden kilpailun jälkeen.

LUE LISÄÄ: Tuuletinauto, kaksoisrunko, ylimääräinen jarrupoljin – nämä nerokkaat F1-luomukset on todettu laittomiksi

Lisäksi Murray oli ratkaisevassa roolissa McLarenin kaudella 1988 käyttämän MP4/4-auton suunnittelussa. Kyseinen auto voitti yhtä vaille kaikki kauden kilpailut, ja sitä pidetään yleisesti yhtenä sarjan historian parhaista autoista.

Jätettyään F1-karkelot taakseen on Murray jatkanut intohimoaan, autonsuunnittelua, katuautojen puolella. Murray perusti nimeään kantavan yhtiön, joka on lanseeraamassa ensi vuonna uutta superautoa.

980 kilogramman painoinen T.50 kulkee eteenpäin 700 hevosvoimaisen Cosworthin V12-moottorin avulla, minkä lisäksi suorituskykyä on haettu muotoilun ja jopa maaefektin kautta. Suorituskyky ei tule ilmaiseksi, sillä auto irtoaa onnekkaille omistajille noin 2,4 miljoonan euron hintaan.

Auton nerokkaana kikkana on Murrayn jo 1970-luvulla F1:ssä hyödyntämä ”imuri”, joka luo maaefektin auton alle. Tämä parantaa auton pito-ominaisuuksia mutkissa.

Murray ilmoitti lyöneensä autonsuunnittelussa hynttyyt yhteen Racing Point -tallin kanssa. Murray käyttää autonsa suunnittelussa tallin tuulitunnelia hioakseen superauton suorituskykyä entistäkin paremmaksi.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.