Toimittaja pääsi testaamaan formula-autoa – ja eksyi radalla! Katso video, miten tavikselta onnistuu sähköformulalla ajo

© Kuva: Getty Images

Vaikka sähköformula-auto ei olekaan ominaisuuksiltaan F1-kilpurin veroinen, voi se silti tehdä tepposet kokemattomalle kuljettajalle. Varsinkin, jos radan opettelu on jäänyt tekemättä.

Drivetribe-median toimittaja Mike Fernie pääsi kokeilemaan Gen2-sukupolven tuoretta sähköformulaa sarjan testipäivänä Valenciassa. Autojournalisti ajoi varovaisesti ympäri rataa, sillä Formula E -autokin kulkee tavalliselle tallaajalle melkoista vauhtia.

Vain ensimmäisestä kahdesta vaihteesta käyttänyt Fernie joutui kinkkiseen paikkaan, kun hän joutui tekemään päätösen mihin suuntaan mennä. Oikea vastaus olisi ollut jatkaa suoraan, mutta Fernie päättääkin viime hetkillä kääntyä vasemmalle, kohti suljettua rataprofiilia.

LUE MYÖS: ”OK Boomer” – formulaselostaja tiivisti tulikuumalla meemillä moottoriurheilun muutoksen

LUE MYÖS: Volkswagenilta kova veto – hylkää perinteiset polttomoottorit kilpa-autoilussa, keskittää tarmonsa sähkömoottoreihin

Tajuttuaan heti virheensä yrittää Fernie pyörittää autoaan ympäri, mutta tilaa käännökselle ei löydy. Onneksi hetken päästä pelastustie tarjoaa kriittiset lisämetrit leveyttä, ja Fernie pääsee palaamaan takaisin oikealle radalle.

Toimittajan kierrokset ovat mielenkiintoista katsottavaa muutenkin. Fernie käy ”kansantajuisesti” läpi sähköformulalla ajamisen omat haasteensa, tehden myös miellyttäviä havaintoja tämän tyylisen kilpa-auton ominaisuuksista.

Katso video alta tai tästä. Sekoilu alkaa kohdasta 6:07.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.