”OK Boomer” – formulaselostaja tiivisti tulikuumalla meemillä moottoriurheilun muutoksen

© Kuva: Getty Images

Sähköformulat nauttivat automerkkien suosiota, myös suuren yleisön löytäessä lajin hetki hetkeltä paremmin. Vastustajiakin löytyy, mutta argumentit kertovat halusta myöntää muutosten tuulten voimistuminen.

Automerkkien halutessa kehittää siviiliautoiluun soveltuvaa akku- ja sähkömoottoriteknologiaa on Formula E noussut lyhyessä ajassa rakettimaisesti moottoriurheilumaailman arvojärjestyksessä. Sarja on nuori ja siinä on vielä paljon kehitettävää, mutta kasvusuunta on oikea.

Laji kerää myös vastustusta, kuten nykyajassa kaikki vihreään arvoon viittaava. Akkuteollisuuden eettisyys ja koko moottoriurheilun mielekkyys ovat luonnollisesti asioita, joita ei voida sivuuttaa, mutta sarjan lyttäys moottoriäänten puutteesta ja ”F1-kuskien hautuumaana” kertoo enemmän lauseen sanojan tipahtamisesta ajan hermoilta.

Uuden pelko on ihmismieleen sisäänrakennettu asia, ja turbulenttisena nykyaikana se on suorastaan räjäyttänyt kuilun ihmisten välille. Erityisesti kaikki ilmastonmuutokseen ja ekologiseen tulevaisuuteen liittyvät asiat herättävät tunteita.

Aatemaailmaa ja sukupolvien välistä kuilua kuvaamaan on syntynyt internetin tämän hetken kuumin meemi, ”OK Boomer” -tokaisu. Sitä voi viljellä tilanteissa, jossa vanhempi henkilö kertoo ”asioiden todellisen laidan” vailla minkäänlaista asiantuntemusta, perustanaan vain vankka itseluottamus.

Nuoriso, joka kokee ajan ajaneen vanhan sukupolven edelle, on kehittänyt heidän höpinänsä kerrasta kuittaavan fraasin, johon ei voi olla törmäämättä eri keskustelupalstoilla.

Formula E tarttui tähän hetkeen selostajansa Jack Nichollsin toimesta. Kokenut ja kaiken nähnyt F1- ja Formula E -selostaja on henkilö, jolle sellaiset asiat kuin moottorimelu eivät merkitse kilpasarjalle kaikkea.

Kun mies paketoi vauhdikkaan Saudi-Arabian kisaviikonlopun, jossa tapahtumia ja draamaa riitti enemmän kuin keskimääräisessä F1-kisassa, osoitti Nicholls viestinsä kritisoijille.

– Tänään näimme hullun Formula E -kisan. Jotkut fanit tykkäävät moottoriurheilusta miten tykkäävät. Ok Boomer, näin Formula E toimii.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.