Saksalainen autojätti Volkswagen vetäytyy kokonaan polttomoottoreilla käytävästä kilvanajosta. Automerkki aikoo panostaa tehdastallitoimintansa täysillä sähköiseen autoiluun kilpaurheilun tasolla.

Volkswagenin nimi on edelleen osittain tahrautunut 2016 puhjenneen ”dieselgaten” seurauksena. Miljardeja euroja tappiota autojätille tuottanut selkkaus pakotti automerkin lopettamaan menetyksekkään ralliprojektinsa. Volkswagen käytti kriisiä hyväksi, tehden samalla rajun panostuksen sähkömoottoreihin.

Volkswagen on kehittänyt oman ID.R-sähköautonsa, joka on rikkonut lukuisia kyseisen voimanlähdetyypin ennätyksiä. Autolla tehtiin muun muassa uusi ennätys Pikes Peakin mäkiajossa sekä Goodwoodissa. Katso videot suorituksista ohesta.

F1-auton raaka voima ja vikurointi vastaan sähköauton puhdas suorituskyky – lumoava vertausvideo ennätyskierroksista

Volkswagenin sähköautohirmu hurjaan kierrosaikaan legendaarisella Nürburgringillä – katso kierros täältä

Volkswagen on ollut yksi autoteollisuuden edelläkävijöistä sähkömoottoreiden suhteen. Merkki haluaa näyttää esimerkkiä muille lopettamalla tukensa virallisena tehdastallina autourheiluprojekteilleen, joissa voimanlähteenä on perinteinen polttomoottori.

Yksi tällainen on esimerkiksi merkin kehittämä Polo GTI -ralliauto. Auto ei katoa rallikartalta, mutta se ei enää nauti automerkin tehdastukea.