Volkswagenin I.D. R -sähköauto on tehnyt uuden kierrosennätyksen sähköautojen kategoriassa legendaarisella Nürburgringin radalla Saksassa. Kierrosaika on radan historian toiseksi nopein.

Romain Dumas kellotti eilen yli 20 kilometriä pitkän radan aikaan 6 minuuttia ja 5,336 sekuntia. Kierrosaika paransi yli 40 sekunnilla Nissanin vanhaa sähköautojen kierrosaikaennätys, joka näki päivänvalonsa 2017. Kierroksen voi ihailla alta tai tästä.

Volkswagenin sähköauto pisti viime vuonna uusiksi legendaarisen ylämäkikilpailun Pikes Peakin rataennätyksen. Katso video tuosta suorituksesta täältä

Nürburgringin epävirallinen rataennätys syntyi viime vuonna, kun Timo Bernhard ajoi Porsche 919 Hybrid EVO -autolla hurjan ajan 5.19,546. Auto oli evoluutioversio Porschen vanhasta WEC-kilpurista. Katso tuo kierros puolestaan täältä.

https://www.youtube.com/watch?v=9iZY5IMn0wg