Porsche teki sen jälleen! Legendaarisen Nürburgringin rataennätys murskaksi 40 sekunnilla – katso video

© Kuva: Getty Images

Porsche on jatkanut WEC-kilpurinsa hurjan suorituskyvyn väläyttämistä. Tällä kertaa murskaksi pistettiin legendaarisen Nürburgringin pitkän radan kierrosennätys.

Nordschleife on 20,8 kilometriä pitkä legendaarinen rata Saksassa. Yleisesti yhtenä maailman vaativimmista radoista pidettävä ”Vihreä helvetti” tarjoaa pituutensa, nopeutensa ja haastavien mutkiensa ansiosta kuljettajille ja autoile hurjan haasteen täydellisen kierrosajan tavoittelussa.

Kestävyyskilpailuista viime vuoden jälkeen vetäytynyt Porsche on pitänyt 919 Hybrid Evo -autonsa kiireisenä varsinaisten kilpailuiden ulkopuolella. Erikoissäädöissä olleella autolla rikottiin jo aiemmin keväällä Belgian Span epävirallinen kierrosennätys, joten sen voidaan katsoa olevan jopa F1-autoa nopeampi.

Uusimpana haasteena Porsche hyökkäsi Nürburgringin radan haasteiden kimppuun. Tavoitteena oli lyödä radan kierrosennätys 6.11,13, jonka Stefan Bellof ajoi vuonna 1983.

Timo Bernhardin ajamana tuo ennätys on nyt pistetty epäviralliseksi uusiksi, ja murskaavalla tavalla. Saksalainen kiidätti 919-kilpurin veret seisauttavaan aikaan 5.31,899. Ennätysajasta leikattiin siis pois hurjat 40 sekuntia.

Autosport julkaisi kierroksesta myös videon Twitterissä, jonka voit alla olevasta linkistä.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.