Robotit tulevat moottoriurheiluun – koneet suorittavat varikkokäynnit, renkaat ja akut vaihtuvat sekunneissa – tältä se näyttää, katso video DTM-sarjan tulevaisuudesta

Saksan vakioautosarja DTM:n tulevaisuudensuunnitelmat ovat viemässä autourheilun täysin uudelle aikakaudelle. Robotit korvaisivat ensimmäistä kertaa ihmiset varikkokäynneillä.

Uutisoimme aiemmin sarjan uudistuksista kauden 2021 autojen suhteen. Perinteiset polttomoottorit on tarkoitus vaihtaa vetymoottoreihin, joista olisi tarkoitus puristaa irti jopa tuhat hevosvoimaa. Saksalaiset autonvalmistajat ovat ottaneet veturin roolin autoteollisuuden muuttuessa ilmastoystävällisemmksi, ja uudet moottorit palvelisivat automerkkien tarkoitusperiä täydellisesti.

Katsojien kannalta kutkuttavin uudistus olisi kuitenkin tapahtumassa varikolla. DTM aikoo suorittaa tulevaisuudessa varikkokäynnit roboteilla, jotka hoitaisivat renkaiden- ja akkujenvaihdon jopa muutamassa sekunnissa.

Sarjan tuoreella PR-videolla esitetään animaation toimin, mistä hommassa on kyse. Klikkaa alta tai tästä, varikkokäynti alkaa minuutin kohdalla.