Kilpa-autosarja DTM visioi uusia kilpureita – katso video futuristisista autoista

Saksalaisten rata-autojen DTM-sarja esitteli Youtube-kanavallaan visiotaan sarjan tulevaisuudesta, jossa polttomoottoreilla varustetut kilpurit korvattaisiin sähköisillä menopeleillä.

Audin ja Mercedeksen kaltaisten jättiyhtiöiden kansoittama kilpasarja tiedostaa autourheilun tulevaisuuden suunnan. Ilmastohuolien nostaessa päätään paine jättää polttomoottorit historiaan kasvaa jatkuvasti.

Suurin osa kaikista autovalmistajista on jo varautunut tulevaan. Myös saksalaiset premium-brändit kehittävät jo useita sähköautomalleja, joiden tekniikkaa tullaan näkemään jatkossa mahdollisesti myös DTM:ssä.

Saksalaissarjan promoottori ITR julkaisi videon, missä avataan lähitulevaisuuteen suunniteltuja uudistuksia DTM-kilvanajoon.

Suunnitelmista löytyy muun muassa sähkömoottoreihin ja hydrogen-tekniikkaan pohjaavia reilun tuhannen hevosvoiman tehoilla varustettuja kilpureita sekä automatisoituja renkaanvaihtojärjestelmiä varikkopysähdyksillä.

Katso video ylhäältä tai tästä linkistä.