McLaren ottanut F1-maailmassa mykistävän harppauksen eteenpäin vain yhdessä vuodessa – yli kahden sekunnin parannus – kato ja vertaa Alonson tekemiseen

© Kuva: Getty Images

McLaren on ollut yksi kauden positiivisimpia yllätyksiä. Harppaus vaikean viime kauden jälkeen on ollut hurja.

Fernando Alonso ja Stoffel Vandoorne saivat kaudella 2018 kasaan vain 62 MM-pistettä, kun niitä on tällä kaudella jo nyt 121. Tänä vuonna talli on sijoittumassa pisteissä neljänneksi, viime vuonna se oli kuudes.

Pisteiden lisäksi kehitys näkyy myös radalla. Carlos Sainz ja Lando Norris ovat olleet jatkuvasti ”B-joukon” kärkikahinoissa, mikä kielii MCL34-auton olevan aidosti kilpailukykyinen paketti. Viime kauden MCL33-versiosta ei voinut hyvälläkään sanoa samaa.

Ero autoissa tulee hyvin ilmi alla olevalla F1-sarjan videolla, jossa verrataan Sainzin ja Alonson kierroksia Austinin radalla tällä ja viime kaudella.

Sainz täräytti peräti 2,447 sekuntia maanmiestään paremman kierrosajan, mikä oli suurin parannus kaikista talleista. Red Bull harppasi 1,398 sekuntia, ja esimerkiksi Mercedes ”vain ” 0,208 sekuntia.

Alla olevalla videolla kierroksia voi verrata silmämääräisesti, minkä lisäksi jokaisesta sektorista näkyy aikaero. Aerodynaamisesti haastavat keski- ja kolmas sektori sujuvat tämän kauden autolta huomattavasti vikkelämmin.

Katso vertailuvideo alta tai tästä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.