Lewis Hamilton kiittelee F1-sarjan nykyjohtoa – esitti epäilyksensä Bernie Ecclestonesta

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan tähtikuljettaja Lewis Hamilton tervehtii ilolla sarjan myönnytyksiä vihreän aatteen suuntaan. Kehuja saa sarjan nykyjohto, ei entinen omistajataho.

Laji ilmoitti pyrkimyksistään täydelliseen hiilineutraaliuuteen kaikilla osa-alueillaan, minkä lisäksi myös voimanlähteille asetettiin uudet, kunnianhimoiset tavoitteet vuodeksi 2030. Lue lisää alta.

Hiilineutraali F1-sarja – lajilta kova ilmastalupaus jo vuodeksi 2030

F1-autojen moottorit mullistumassa jälleen täysin vuodeksi 2030 – tästä on kyse

Hamilton, joka on viime aikoina pitänyt myös keskustelua yllä ilmastonmuutokseen liittyen, on iloinen sarjan ajatuksista. Hän kokee tämän olevan ensimmäinen monista tärkeistä kehityskohteista.

Lewis Hamiltonilta raju purkaus somessa: ”Pitäisi vain luovuttaa kaiken suhteen”

F1-tähti Lewis Hamilton jälleen vauhdissa Instagramissa – tylyttää aiempaan tunteenpurkaukseen viitaten

– Hienoa, että F1 reagoi vihdoinkni tähän. Monen asian täytyy kuitenkin vielä muuttua lajin parissa, alkaen juniori-ikäluokista, jossa harrastaminen on liian kallista. Lisäksi laji kaipaa edelleen laajempaa kirjoa eri ihmisryhmistä harrastajiksee, Hamilton kertoo racefans-sivustolle.

Tehdyt toimenpiteet, eli vihreiden arvojen huomioiminen ilahduttaa brittikuskia.

– On hienoa kuulla näistä suunnitelmista. Kannatan näitä totta kai, sillä ne tulevat vaikuttamaan laajasti moniin ihmisiin. En ole silloin enää mukana, mutta on hienoa olla mukana tässä prosessissa, joka pyrkii parannukseen. Tulen aina olemaan F1-sarjan fani ja katsomaan kisoja, Hamilton kertoo.

– Hienoa, että Liberty on nykyään ohjaksissa ja edistää näitä asioita. En ole lainkaan varma, että Bernie Ecclestone olisi tehnyt mitään näistä, Hamilton heittää piikin.

Ecclestone myi sarjan Libertylle 2016, jonka jälkeen vuosikymmeniä sarjaa johtanut lajin suuruuden luoja syrjäytettiin nopeasti vallankahvasta. Ecclestonen ansiot ovat kiistattomat, mutta viimeisimpinä vuosinaan hän tuntui tipahtaneen kehityksen kelkasta.

SuomiF1 listasi F1-historian kymmenen merkittävintä henkilöä – ykköseksi vain yksi vaihtoehto

Näin F1 kasvoi maailman suurimmaksi autourheilusarjaksi – tässä ovat merkittävimmät hetket sarjan historiassa


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.