F1-sarja on sitoutunut tekemään moottoriurheilusarjalle kovan lupauksen pyrkimällä vähentämään kokonaispäästöjään siten, että koko laji olisi hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

Sarja julkaisi juuri kunnianhimoisen hankkeensa ottaa käyttöön lähivuosina voimanlähde, joka olisi täysin hiilidioksidipäästötön.

Se ei tietenkään pelkästään riitä hiilineutraaliuden saavuttamiseksi. F1-autojen radalle pyöriminen muodostaa vain pienen osan sarjan kokonaispotista. Varsinkin kaluston ja henkilökunnan rahtaaminen kisapaikalta toiseen tuottaa massiivisen hiilijalanjäljen. Myös paikan päälle saapuva yleisö kuljetuksineen ja taakse jättämine jätekuormineen tekee formula ykkösistä kaikkea muuta kuin ekourheilua.

Sarja tiedostaa ongelmansa, ja siksi se on lanseerannutkin ensimmäisen kestävän kehityksen ohjelmansa, kunnianhimoisin tavoittein.

Sarja pyrkii hiilineutraaliuuteen kehittämällä toimintaansa kaikilla osa-alueilla. Kierrätystä tehostetaan, minkä lisäksi esimerkiksi kuljetuksissa ja tallien tehtailla energiantuotannossa luotetaan uusiutuviin luonnonvaroihin.

Sarja on yhdessä kansainvälisen autoliitto FIA:n kanssa saanut hankkeen taakse formula ykkösten lisäksi myös kaikki tärkeät sidosryhmät, kuten sponsorit ja kisajärjestäjät.

Sarja ei vielä kertonut, aikooko se kaiken edellä mainitun lisäksi myös auttaa hiilidioksidimäärän vähentämisessä, esimerkiksi sitoutumalla erilaisiin hiilinieluohjelmiin. Tällaisia ovat esimerkiksi erilaiset puidenistutusprojektit tai muut luontoa koskevat hyväntekeväisyyshankket.

F1-sarjan hiilineutraalihankkeeseen saa mittakaavaa vertaamalla sitä koko Suomen valtion ajatukseen. Nykyhallitus on linjannut Suomen tavoittelevan hiilineutraaliutta vuoteen 2050 mennessä.