Ferrarin ja Charles Leclercin toimet pilasivat usemman kuljettajan Japanin GP:n.

Leclerc kolaroi avauskierroksella Max Verstappenin kanssa ja jatkoi sen jälkeen ajoaan radalla vaurioituneella autolla. Lewis Hamilton menetti peilinsä potentiaalisesti vaarallisessa tilanteessa, kun iso etusiiven päätykappale irtosi Leclercin autosta sinkoutuen suoraan Hamiltonin auton Halo-suojaan.

LUE: Pelastiko Halo Lewis Hamiltonin? Valtava hiilikuidunpala kolahti Mercedekseen, vei peilin mennessään

Pari sekuntia myöhemmin tapahtumapaikalle saapui McLarenin Lando Norris, joka oli kiinni hyvässä pistesijassa. Leclercin auton osat, jotka olivat silppoutuneet osumasta Hamiltonin autoon, pilasivat kuitenkin tuon unelman.

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl manasi kisan jälkeen irtokappaleiden tehneen pahaa jälkeä McLarenin haaveille tuplapistesijoituksesta.

– Etusiiven kappaleet tukkivat Landon auton etujarrujen jäähdytyskanavat. Lämmöt nousivat valtavasti, joten meidän oli pakko kutsua hänet varikolle. Se tarkoitti kisan olemista ohi, Seidl manasi Autosportille.

Norris jatkoi toki kisaansa, mutta suunnittelematon varikkokäynti pudotti hänet pois pistetaistosta. Kisan jälkeen Ferrari sai massiivisen rahallisen sakon päätöksestään pitää Leclerc radalla, mutta se ei Seidliä lämmittänyt.

– Olemme vahvasti eri mieltä kilpailijamme päätöksestä jättää rataa kiertämään auto, jonka koko etusiiven pääty oli irtoamisvaarassa. Se asetti kaikki vaaraan. Meidän kantamme asiaan on selvä. Tällaista ei saisi koskaan tapahtua.

LUE MYÖS: Ferrari-kuskien täydellinen oma maali – Vettelin virhe edesauttoi pilaamaan myös Leclercin kisan

LUE MYÖS: SuomiF1 arvioi Japanin GP:n topit ja flopit: Bottas herra ja hidalgo, tuomareille täystyrmäys