Ferrarin unelma 15 vuoden voitottoman kirouksen päättämisestä Japanissa romuttui jo kilpailun avaussekunneilla. Tällä kertaa syyttävä sormi osoittaa Maranellon kuljettajakaksikkoon.

Eturivin valloittaneet Sebastian Vettel ja Charles Leclerc omasivat parhaat asetelmat voittotaistoon ennen lähtövalojen sammumista, mutta urakka vaikeutui valtavasti vain pari sekuntia myöhemmin.

LUE ARVIOMME: SuomiF1 arvioi Japanin GP:n topit ja flopit: Bottas herra ja hidalgo, tuomareille täystyrmäys

Vettel liikautti autoaan ennenaikaisesti, välttäen silti varaslähtörangaistuksen vain täpärästi. Tämä sekaannus vei saksalaiselta kuitenkin parhaan terän, avaten Mercedeksen Valtteri Bottakselle sauman kiihdyttää kolmosruudusta kärkeen.

Uusi kuvakulma näyttää Sebastian Vettelin ”varaslähdön” selvästi – miten ihmeessä tästä ei rangaistu?

Miksi Vettel selvisi rangaistuksetta varaslähdöstään? Näin tuomaristo perusteli

F1-maailmanmestari latasi tylyn tuomion Ferrari-kuskien toimista Suzukassa – viittasi Kimi Räikkösen kokeneen vääryyttä

Myös Leclerc lähti liikkeelle heikosti, ja tämän johdosta Max Verstappenin rinnalle pudonnut monacolainen kolautti autonsa Red Bulliin. Auto kärsi vaurioita, jotka pakottivat Leclercin varikolle. Kirsikkana kakun päälle Leclerciä vielä rangaistiin avauskierrosten toimistaan.

Kaikki olisi voinut olla toisin, jos Ferrarit olisivat lähteneet viivalta paremmin liikkeelle. Vettelin moka heijastui myös Leclercin starttiin.

– Häiriinnyin startissa, kun näin Sebin auton liikkuvan liian aikaisin. Sen johdosta oma reaktioaikani oli huono, Leclerc manasi kisan jälkeen Autosportille.

MM-pistetaulukko Japanin GP:n jälkeen!

LUE MYÖS: Lewis Hamilton nauroi Sebastian Vettelin päälle kuultuaan selityksen – ”älä valehtele”