F1-konkari Jacques Villeneuven mielestä Sebastian Vettel olisi ansainnut rangaistuksen varaslähdöstä Suzukassa. Kanadalainen piti myös Charles Leclercin saamia sanktioita aiheellisina.

Ferrarin kuskikaksikko ei selvinnyt Japanin kisaviikonlopusta aivan puhtain paperein.

Sekä Leclerc että Vettel joutuivat Suzukan kisassa tuomariston hampaisiin töppäiltyään radalla jo heti kisan alkumetreillä.

Vettel näytti ampaisevan kisan lähdössä liikkeelle selvän varaslähdön voimin. FIA tulkitsi saksalaisen olleen kuitenkin varaslähtösensorien virhemarginaalin rajojen sisällä.

Lähtötohinoissa Max Verstappeniin törmännyt Leclerc ei kuitenkaan selvinnyt lopulta tuomiotta.

[readmore from=”japanin gp”]

Monacolainen sai rangaistuksen kolaristaan. Myös Ferrarin tallia rankaistiin vahingoittuneella autolla ajaneen kuskinsa jättämisestä radalle FIA:n varikkokäskystä huolimatta.

Entisen maailmanmestarin Villeneuven mielestä Vettel selvisi liian helpolla. F1-veteraanin mukaan Kimi Räikkösen varaslähtörangaistus Venäjällä oli täysin vastaava tilanne.

– Siellä on sensoreita, joissa on myös hieman toleranssia, mutta minusta heidän täytyisi katsoa sitä uudestaan. Oli selvää, että hän liikkui jo ennen. He rankaisivat Räikköstä Venäjällä, ja heidän olisi pitänyt rangaista Vetteliä tällä kertaa, kanadalainen väitti Sky Sports Italialle.

– Leclerc teki virheen alussa, mutta häntä pitikin rankaista Verstappenin puskemisesta ulos. Verstappen oli edellä, eikä voinut tehdä mitään. Leclercin piti välttää kontaktia, Villeneuve arvioi.

Lähde: Sky Italia