F1-tallit käyvät väsymätöntä taistoa maksimoimaan autojensa suorituskykyä, erityisesti aerodynamiikan osalta. Tällä hetkellä kuuminta muotia ovat etusiivet.

Siipiä pyrittiin yksinkertaistamaan täksi kaudeksi sääntömuutosten avulla, mutta tallit eivät ole jääneet tuleen makaamaan. Etupään pitoa on löydetty lisää, eikä eroa viime vuoteen juurikaan enää ole.

Etusiipien merkitys on noussut esille erityisesti viime kilpailuissa. Ferrarin nousun sarjan kärkitalliksi uskotaan selittyvän italialaistallin uudella päivityspaketilla, jossa uusi etusiipi on merkittävässä roolissa.

Suzukan rata on sekä kuljettajille että autoille erittäin haasteellinen, joten lisädownforcesta ei ole lainkaan haittaa.

Uutisoimme aiemmin kuvien kera Mercedeksen uusista ilmanohjaimista. Niiden lisäksi Hopeanuoli tuo radalle uuden etusiiven, jossa on pieni lisäohjain päätylevyssä. Tämän on tarkoitus tuoda vakautta siiven toimintaan.

Myös Renault ja Williams esittelevät radalla täysin uudet etusiivet. Williams on kuvaillut siipeään täysin uudenlaiseksi kokeiluksi.

Katso kuvat etusiivistä alta.

Tobi Grüner 🏁

@tgruener
Mercedes added a new vane on the outside of the frontwing endplate.

#AMuS #JapaneseGP #F1

Tobi Grüner 🏁

@tgruener
Renault brought a completely redesigned frontwing to Suzuka. Lots of changes compared to the old model. Here's a direct comparison. New frontwing upper pic.

#AMuS #F1 #JapaneseGP

Albert Fabrega

@AlbertFabrega
Nueva ala delantera de Williams. Más efecto outwash con zona ajustable reducida. Nueva curvatura flaps y platina lateral.

New Williams front wing. Outwash effect increased. Flaps adjustable area reduced. New flaps shape and also new endplate.