Williams hakee ulospääsyä kiirastulestaan – testaa ”kokeellista” uutta osaa

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan pohjalle jumiutunut Williams hakee uutta nousua ensi kaudeksi. Talli aloittaa valmistelut jo tämän kauden puolella.

Autosportin tietojen mukaan brittitalli aikoo kokeilla seuraavaksi vuorossa olevan Japanin GP:n harjoituksissa uudenlaista etusiipeä, jota talli kuvailee itse ”kokeelliseksi”. Talli lupaa siiven näyttävän erilaiselta aiempiin siipiin nähden.

Suzukassa suoritettavan koeajon perusteella talli pyrkii selvittämään, mihin suuntaan sen kannattaa ensi kauden auton kehitystyötään suunnata. Tämän vuoden FW42-auto on ollut heikko tekele, josta puuttuu valtavasti downforcea kilpailijoihin verrattaessa.

Historiansa aikana yhdeksän kuljettajien ja seitsemän valmistajien maailmanmestaruutta saavuttanut talli on napannut tällä kaudella vain yhden MM-pisteen.