Michael Schumacheria hoitavan lääkäriryhmän kanssa työskentelevä professori Michel Puceat ei usko F1-legendan saaneen huhuista huolimatta aivoihinsa kohdistettuja kantasoluhoitoja Pariisissa.

Aiemmin tällä viikolla Le Parisien -lehti uutisoi tiedoista, joiden mukaan seitsenkertainen formulamestari olisi ollut pariisilaisella yksityisklinikalla kantasoluhoidossa.

Hoitojen spekuloitiin liittyneen saksalaistähden aivovammoihin. Eräs nimettömäksi jäänyt sairaanhoitaja väitti jopa Schumacherin tilan kohentuneen hieman hoitojakson myötä.

Kantasoluhoitoihin erikoistunut lääkäri Puceat pitää puheita hoitojen luonteesta kuitenkin epätodennäköisinä.

[readmore from=”schumacher michael”]

– Tuntematta potilaan kliinistä kuvaa on vaikea tarjota tarkkaa kuvausta hänen hoidonsa tyypistä. Ottaen kuitenkin huomioon hoitopaikan ja hänen hoidostaan vastaavan henkilön, kyseessä ei ole aivohoito, asiantuntija arvioi La Gazzetta dello Sport -lehdelle.

Puceatin mukaan aivoihin kohdistettuja kantasoluhoitoja on kokeiltu muun muassa Venäjällä. Tutkimusta ei ole kuitenkaan tehty paljoa, eivätkä tulokset eivät ole olleet toistaiseksi erityisen lupaavia.

– Tulokset olivat kiinnostavia, mutta vain lyhyen aikavälin osalta. Minun tietääkseni kantasolujen käytöstä koomassa olevien potilaiden aivovammojen hoidossa ei ole tehty. Näissä tapauksissa solut ovat peruuttamattomasti kuolleita.

Lähteet: La Gazzetta dello Sport, Le Parisien