Ferrari-kuskien ”herrasmiessopimus” ihmetyttää – ”Talli yliajatteli asian täysin”

© Kuva: Getty Images

Formula ykkösten kauden 2009 maailmanmestari Jenson Button ei ymmärtänyt Ferrarin taktiikkaa Venäjän GP:ssä.

Sebastian Vettelin ja Charles Leclercin välille syttyi pienimuotoinen riita, joka on selitetty kokonaisuudessaan tässä artikkelissa. Kuskien nokkapokan vuoksi TV-yleisö sai kuulla tiimiradiokitinää ja valita puolensa tallin sisäisessä taistossa.

LUE MYÖS: F1-maailmanmestari hämmästeli Sebastian Vettelin kohtaloa – ”Outo kisa hänelle”

Sky Sportille kisaa analysoinut Button ei ymmärtänyt koko kohun synnyttänyttä lähdön vetoapukikkaa. Brittikuskin mielestä pitkän lähtösuoran suoma vetoapu on aina ollut yleisessä tiedossa, joten sitä varten ei olisi tarvinnut ruveta sopimaan erikseen mistään herrasmiessopimuksesta.

– Minusta on todella outoa, että Sebin täytyi antaa sijoituksensa takaisin. Mielestäni Ferrari yliajatteli tämän asian täysin. Vettelin saama imuapu oli täysin normaalia, eikä siihen tarvittu sen erityisemmin Leclercin apua. En ymmärrä, miksi tällainen sopimus kuskien välille täytyi ensinnäkään sopia, Button tylyttää.

Buttonin mielestä tallin olisi pitänyt ajatella tapauksessa ennen kaikkea itseään.

– Sama kumpi Ferrari olisi johtanut avausmutkan jälkeen, olisi talli ollut vahvoilla voittotaistossa. Siksi tämä asialla märehtiminen on todella outoa.

SuomiF1 arvioi Venäjän GP:n topit ja flopit: Älä herranen aika pilaa kultapojan mainettasi yleisön silmissä, Charles Leclerc! – Kimi Räikköselle kauden surkein esitys

Sebastian Vettel turhautui keskeytykseensä – ärähti tiimiradioon toiveen, jota F1-fanitkin huutavat usein


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.